Telegram uygulaması, telefon numarası üzerinden yapılan kayıt işlemleri ile kullanılabilmektedir. Bu nedenle kullanıcıların sorunsuz bir şekilde uygulamayı kullanabilmesi için öncelikli olarak uygulama üzerinde üye olması gerekmektedir. Telefon numarası ile kolay bir şekilde Telegram kullanımı gerçekleştirilebilir. Telegram üzerinden kullanıcıların kayıtlı numara üzerinden oturum açması ve uygulamayı kullanması tüm bu işlemler sonrasında mümkün olmaktadır. Fakat numarasını değiştiren ya da farklı bir numara üzerinden işlem yapmak isteyen kişilerin numara değişikliğini gerçekleştirmesi gerekecektir. Numara değişikliği yapılmadan kullanıcıların herhangi bir şekilde işlem yapması söz konusu değildir.

Numara değişikliği için ise Telegram için geliştirilmiş olan özel ayarlar bölümü kullanılabilir. Böylece kullanıcılar herhangi bir sorun yaşamadan numarasını değiştirebilecektir. Üstelik numara değişikliği yapıldıktan sonra uygulamadaki verilerde herhangi bir silinme olmayacağından dolayı yeni telefon numarası üzerinden aynı şekilde uygulama kullanımı sürdürülebilir.

Telegram Messenger, WhatsApp’ı Tahtından Edebilir

Telegram’da telefon numarasını değiştirme işlemleri

Telegram, numara değişikliği işlemleri hem iOS hem de Android işletim sisteminde aynı şekilde yapılmaktadır. Bu nedenle işletim sisteminizin ne olduğu önemli olmaksızın aşağıda yer alan adımları takip ederek Instagram’da numara değişikliğini yapabilirsiniz.

Numara değişikliğini yapmak için ilk olarak uygulamayı açın ve sol üst tarafta yer alan menü kısmına erişin.  Menüde kişilerin ulaşabileceği pek çok farklı ayar sayfası için bağlantılar yer alır. Buradan ayarlar bölümüne geçiş yapın.

2019 01 26 23 07 22

Profiliniz ve aynı zamanda kişisel bilgileriniz açılacak yeni sayfada görüntülenecektir. Profil fotoğrafınızı hemen altında yer alan telefon numaranızı değiştirmek istediğinizde, telefon numarasından yanında bulunan düzenleme bölümüne tıklayın ve yeni telefon numaranızı bu alana girin.

l

Yeni telefon numarasının kullanılabilmesi ve numara değişikliğinin gerçekleştirilebilmesi adına yeni telefon numarasına gelecek doğrulama mesajındaki numaraların Telegram’daki alana girilmesi gerekir. Bu işlemleri yaptıktan sonra Telegram numara değişikliği gerçekleştirilmiş olacaktır.

Değişiklik tamamlandıktan sonra yeni telefon numarası üzerinden Telegram oturumu açılabilir. Telefon numarasını değiştirmek isteyen kullanıcılar için yapılması gereken işlemler bunlarla sınırlıdır. Numara değişikliği işlemlerinde herhangi bir sınır ya da kısıtlama olmadığı gibi farklı numaralar arasında da geçiş yapabilirsiniz. Bu şekilde yapılacak işlemlerin en önemli avantajı programda veri kaybı olmadan aynı şekilde kullanabilmektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir