ABD’nin Huawei’ye karşı uyguladığı yaptırımları hafifleteceği gündeme geldi. Böylece Google servisleri yeniden Huawei modellerine gelebilir.

ABD ile Huawei arasında yaşanan sorunlu dönemler sona erebilir. Yapılan son açıklamalara göre hükümet, Huawei’ye karşı alınan yaptırımları hafifletme kararı aldı. Bu karar sayesinde Huawei’nin kullanamadığı Google servislerini kullanması da gündemde. Hatırlanacağı üzere ambargolar, eski başkan Donald Trump tarafından getirilmişti. İlk günden itibaren bu karar nedeniyle büyük zarar yaşayan ve mobil sektördeki gücünü kaybeden Huawei, kendi sistemleriyle yeniden eski günlerine dönmenin planlarını yapıyor.

Huawei’nin ABD askeri üstlerine sızmayı düşündüğü iddia ediliyor

Huawei kısıtlamaları hafifletilecek

ABD’nin ambargolardaki hafifletme kararı sonrasında gözler Huawei’ye çevrildi. Zira şirketin Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen standartlara uyması zorunlu.  Bu uyumun Huawei tarafından sağlanması halinde ise ambargolarda daha fazla hafifletme gelebilir. Şu an için yeni bir karar olması nedeniyle detayları net olarak bilinmeyen yeni düzenlemelerin önümüzdeki günlerde açıklığa kavuşması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir