Mobil veri çalışmıyor mu? İşte akıllı telefonlarda zaman zaman meydana gelen oldukça can sıkıcı sorunlardan bazılarını çözmenize yardımcı olabilecek yöntemlerin bir listesi!

Android telefonlarda uçak modundayken mobil veri nasıl kullanılır?

Mobil veri açılamıyor Meraklı akıllı telefon kullanıcıları için nasıl düzeltilir sorusunun cevabı ile bir rehber hazırladık. Makalede geliştirdiğimiz çözümler, karşılaştığınız bu can sıkıcı sorunu çözmenize yardımcı olabilir.

Teknolojideki gelişmelerle birlikte internette geçirilen süre önemli ölçüde arttı. Günümüzde insanlar bilgisayarlar, akıllı TV’ler, tabletler ve hatta akıllı telefonlar aracılığıyla internete çok kolay bağlanabilmektedir.

Akıllı telefonlar, internet kullanımı için Wi-Fi bağlantısına ek olarak mobil veriye sahiptir. GSM operatörleri, kullanıcıların internete bağlanabilmeleri için SMS ve konuşma süresi de dahil olmak üzere farklı kotalarla internet sunmaktadır.

Bazı kullanıcılar zaman zaman çok can sıkıcı mobil veri sorunlarıyla karşılaşabilirler. Böyle bir durumda ne yazık ki mobil internet kullanılamamaktadır. Peki böyle bir durumla karşılaşıldığında nasıl bir yöntem kullanılmalıdır?

Mobil veri açılmıyor ne yapmalıyım?

  • İnternet ayarlarını yapılandırın.
  • Uçak Modu’nu açma ve kapatma.
  • Telefonunuzu yeniden başlatın.
  • SIM kartı çıkarın ve yeniden takın.
  • Ağ ayarlarını sıfırlayın.
  • Telefonu sıfırlayın.

Yukarıda, çalışmayan mobil veriyi çözmeye yardımcı olabilecek yöntemler bulunmaktadır. Farklı yöntemleri nasıl kullanacağınızı görebilirsiniz. aşağıdaki listede

İnternet ayarlarını yapılandırma

Mobil veri açık diyor ancak İnternet erişiminiz yoksa İnternet ayarlarınızı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem operatörden operatöre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle Turkcell Mobil İnternet Kurulumu, Vodafone Mobil İnternet Kurulumu veya Türk Telekom Mobil İnternet Kurulumu yazımıza göz atabilirsiniz.

Uçak modunu açma ve kapatma

  • Ayarlar’a gidin.
  • Kablosuz ve Ağlar kategorisini açın.
  • Uçuş modunu etkinleştirin veya devre dışı bırakın.

İnternet ayarlarnızı ayarladıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, Uçak Modu’nu kapatıp açmayı deneyebilirsiniz. Sadece birkaç adımı takip ederek söz konusu işlemi tamamlayabilirsiniz. İlk olarak, akıllı telefonunuzdaki ayarlar sayfasına gidin. Ayarlar sayfasına genellikle dişli simgesi aracılığıyla erişilir.

Ayarlar sayfasındaki “Kablosuz ve Ağlar” kategorisini kontrol edin. Açık kategoride uçak modunu açın. Kısa bir süre sonra modu tekrar kapatın. Bu adımları uyguladıktan sonra mobil verinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Sorun devam ederse, sonraki yöntemi kontrol edin.

Telefonu yeniden başlatın

  • Telefondaki güç düğmesini basılı tutun.
  • Cihazı kapatın.
  • Bir süre sonra telefonu açın.

Bu kulağa basit gelebilir, ancak yeniden başlatmak bazı sorunların çözülmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle akıllı telefonunuzu kapatıp tekrar açabilirsiniz. Bunun için telefonun güç tuşuna bir süre basılı tutmanız gerekiyor. Güç düğmesi genellikle telefonun sağ tarafında, ses düğmelerinin altında veya üstünde bulunur.

Kapatma menüsünü getirmek için güç düğmesini basılı tutun. Cihazınızı kapatın. Yaklaşık 10 saniye bekledikten sonra telefonu yeniden başlatın. Telefonunuzu açtıktan sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

SIM kartı çıkarıp yeniden takma

Uygulayabileceğiniz yöntemler arasında SIM kartı çıkarıp yeniden takabilirsiniz. SIM kart doğru takılmamış olabilir ve bu, akıllı telefonun SIM kartı görmemesine neden olabilir. Bu durumda mobil verinin çalışmaması sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

Öncelikle güç düğmesine uzun süre basarak akıllı telefonunuzu kapatın. Telefon kapandıktan sonra SIM kartı çıkarın ve dikkatlice ve düzgün bir şekilde yeniden takın. Bu işlem sırasında SIM kart yuvasına veya kartın kendisine zarar vermeyin. Ardından telefonunuzu yeniden başlatın.

Telefonu açtıktan sonra PIN’i girmeniz gerekebilir. PIN kodunu girdikten sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Sorun devam ederse, sonraki yöntemi deneyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir