Google, bir uygulamayı birden fazla cihazda kullanılabilir hale getirmeyi kolaylaştıracak Android geliştiricileri için yeni bir araç başlattı. Bu yeni SDK, akıllı telefonunuzda bir görevi başlatmak ve tabletinizde bitirmek gibi eylemleri gerçekleştirmenize olanak tanıyacak.

Google açıkladı: Android 14 ne zaman çıkacak

Android 13’ün Pixel 6’ya gelmesinden sonra Google boş durmadı ve Cross device SDK adlı yeni bir iyileştirme yayımlayacağını duyurdu. Hatırlatma olarak SDK, geliştiricilerin çalışmalarını kolaylaştırmak için çeşitli araçlardan oluşan bir yazılım geliştirme kitidir. Google, yeni SDK’sı ile cihazlar arası iyileştirmeyi hedefliyor ve Apple’ın işletim sistemiyle sunduğu deneyime daha da yaklaşmayı hedefliyor.

Farklı Android cihazlarınız arasında daha iyi bir etkileşim

Google I/O 2022’de duyurulan cihazlar arası SDK, geliştiricilerin her tür cihazda çalışan uygulamalar oluşturmasına yardımcı olmalıdır. Google, Chromebook’lara ve Android cihazlara dosya aktarımını kolaylaştıran Nearby Share ile bu yönde ilk adımı atmış durumda.

Bir blog gönderisinde Google, cihazlar arası SDK’nın çok cihazlı deneyimlerin geliştirilmesini kolaylaştıracağını söyledi. Bunu yapmak için aslında yakındaki cihaz keşfini, kimlik doğrulamasını ve bağlantı protokollerini basitleştirecektir. Tüm bunlar Wi-Fi, Bluetooth ve UWB’ye dayalı olacaktır.

Basitçe söylemek gerekirse, geliştirme örneğin akıllı telefonunuzdan Smart TV’nizde başlattığınız bir ödemeyi bitirebileceğiniz veya tabletinizde bir makale okumaya başlayıp Chromebook’unuzda bitirebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, bir güzergahı veya konumu bir arkadaşınızla kolayca paylaşabilmenin yanı sıra, tek bir akıllı telefonu dolaştırmadan bir restoranda grup siparişi oluşturabileceksiniz.

Bunların hepsi çok heyecan verici ve ben şahsen geliştiricilerin bu yeni Cross device SDK ile ne yapacaklarını görmek için sabırsızlanıyorum. Google’ın yeni SDK’sı, Android akıllı telefonlar ve tabletlerdeki geliştiriciler için zaten mevcut. Daha sonra Chrome OS, Windows veya iOS gibi diğer cihazlara ulaşmalıdır.

Google’ın farklı cihazlar arasındaki etkileşimleri iyileştirme isteği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket Apple’ı yazılım tecrübesiyle buluşturmayı başarabilecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir