Geçtiğimiz ay içerisinde tanıtımı yapılan  iQOO Z5’in ardından şirket, Z5X modeli ile piyasada yer almaya hazırlanıyor. 

Vivo bünyesinden ayrılmasının ardından kendi yolunda çalışmalarına devam eden  iQOO, geçtiğimiz ay içerisinde Z5 modeli ile kullanıcıların karşısına çıktı. Yeni telefonu  iQOO Z5X’i yakın zaman içerisinde kullanıcıların beğenisine sunacak olan şirket, teknik özellikler hakkında bilgi vermemiş olsa da paylaşılan poster, söz konusu bu akıllı cihazın tasarım detayları ve teni rengi hakkında bilgi veriyor. 

iQOO Z5X tanıtım tarihi kesinleşti

Bir süredir gündemde sızıntı bilgiler ile adından söz ettiren  iQOO Z5X;  iQOO’nun resmi Weibo hesabı üzerinden lansman ile ilgili olan posterin paylaşılması ile beraber resmiyet kazandı. 20 Ekim tarihinde kullanıcıların beğenisine sunulacak olan bu cihazın fiyatı ise henüz belli olmadı. 6.58 inç TFT ekran üzerine kurulması beklenen bu cihazın, mobil işlemci kısmında ise Oppo Reno 6’da yer alan Dimensity 900 bulunuyor. Z5x’in 6 GB’a kadar RAM’e sahip olması ve 128 GB yerleşik depolama kapasitesi ile sunulması da beklenenler arasındadır. Aynı zamanda bir seçenek daha sunması beklenen iQOO’nun; 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama ile kullanıcıların beğenisine sunulabilir. Yazılım kısmında ise ise Android 11 tabanlı olan OriginOS kullanıcıların karşısına çıkıyor.

24 4

iQOO Z5x, 5.000 mAh bataryadan güç alırken aynı zamanda turuncu ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile raflarda yerini alacak. Cihazın sağ kısmına bakıldığında ise güç düğmesi, ses açma ve kapatma tuşu yer alıyor. Alt kısmında ise 3,5 mm kulaklık jakı, USB Type-C bağlantı noktası ve hoparlör ızgarası bulunuyor. iQOO Z5x’in kamera detaylarına değinmek gerekirse, posterde yer alan detaylara göre arka kısmında 50 Megapiksel ana kamera ve 2 Megapiksel derinlik kamerası yer alırken bir çift kamera tasarımı vardır. Ön kısmına gelindiğinde ise selfie ve görüntülü aramalar için 8 Megapiksellik bir kamera yer alıyor. TENAA listesinden elde edilen bilgilere göre 163.95×75.30×8.5 mm boyutlarına sahiptir. Yalnızca 169 gram ağırlığına sahip olması beklenen söz konusu bu akıllı cihazın ülkemizde de yer alıp almayacağı şu an için kesin değildir. 

iQOO Z5X beklenen teknik özellikleri

  • Ekran: 6.58 inç TFT
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 900
  • RAM ve depolama:  6 GB RAM / 128 GB depolama — 8 GB RAM / 256 GB depolama
  • Kamera: 50 Megapiksel ana kamera, 2 Megapiksel derinlik kamerası ve 8 Megapiksel ön kamera
  • Batarya: 5000 mAh kapasite
  • Yazılım: Android 11, OriginOS

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir