Daha önce 2 milyon dolarlık yatırımla 40 kişilik bir ekip kuran Mooxer Games, şimdi ise Samsun’da animasyon stüdyosu ile hizmet vermeye başlayacak.

2022 yılının ilk 3 ayı içerisinde oyun girişimleri ile büyük bir yatırım alan Türkiye’de yatırımlar devam ediyor. İlk 3 ayda gelen 326 milyon dolarlık yatırımın ardından tüm dünya genelinde dikkat çekmeyi başaran Türkiye’deki oyun sektörüne Mooxer Games de dahil oluyor.

Avrupa’da oyun sektörüne yatırımlarda Türkiye lider

Mooxer Games’ten Türkiye hamlesi

Daha önce 2 milyon dolarlık yatırım yapan ve 40 kişilik yeni bir ekip kurarak önemli bir gelişme kaydeden şirket, şimdi Türkiye’de açacağı ofis ile hizmet vereceğini duyurdu. Samsun şehrini tercih eden şirket Samsun’un Atakum ilçesinde bir animasyon stüdyosu ile çalışmalarına başlayacak.

Yapılan ilk açıklamalara göre Türkiye’deki açılıma özel olarak 2 mobil, 1 konsol oyununa odaklanılacak ve şirket, 3 farklı proje ile Türkiye’den oyun piyasasına giriş yapacak. Açıklamalara göre 2022’nin son aylarına doğru projeler için tanıtım yapılacak.

Türkiye’deki operasyonları Kemal Ufuk Karabay üstlenecek

Şirket Türkiye’deki operasyonların yönetilmesi adına Kemal Ufuk Karabay ile anlaşma sağlamış durumda. Türkiye dışında farklı ülkelere de benzer yatırımlar yapmayı hedefleyen şirket, daha fazla oyuncuya ulaşarak sektördeki etkinliğini artırmayı hedefliyor. Şirketin eş CEO’sunun Şahin Yoğurtçu olması, Mooxer Games’in Türkiye yatırımında etkili olduğunu da hatırlatalım.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir