Çin’in önde gelen akıllı telefon üretici markalarından olan OnePlus ve OPPO, patent problemleri nedeniyle alınan yeni bir karar ile Almanya merkezli akıllı telefon satışı gerçekleştiremeyecek.

Çin merkezli grup olan BBK çatısında yer alan bu OPPO ve OnePlus şirketler, artık Almanya resmi sitelerinde akıllı telefonlarını satamayacaklar. Şuan için satılan akıllı telefonlarda bir sorun olmazken, kullanıcılar Almanya’da iki üreticinin telefonlarına resmi sitelerden erişemeyecekler. Bunun sebebi olarak ise HDM Global şirketi ile yaşanan bir patent davasından ötürü olduğu ifade ediliyor.

OPPO Pad Air’in yeni mor versiyonu tanıtıldı

OPPO ve OnePlus Almanya’da satılamayacak

7

Eski adı ile Nokia olan HDM Global ile yaşanan sorunlardan ötürü iki şirketin sattıkları 5G destekli bu akıllı telefonların 5G patentleri noktasında ihlal ettiği Finlandiya merkezli Nokia tarafından kanıtlanmış ve satış yasağı getirilmiş durumda. Ancak yaşanan bu patent ihlalinin neticesinin sadece Almanya ile kalmayacağı ve ilerleyen dönemde OPPO ve OnePlus akıllı telefonların resmi satışlarının diğer Avrupa ülkelerinde de yasaklanabileceği konusu gündeme geliyor.

Benzer bir süreci hatırlayacak olursak Apple tarafında görmüştük. Öyle ki Kolombiya, patent ihlali sebebiyle iPhone cihazların satışını engellemişti. Bunun sebebi olarak ise Apple ve Ericsson markaları arasındaki patent ihlal problemleri oluyordu. Ericsson, Apple’ın iPhone cihazlarındaki 5G donanımların kendi patentlerini ihlal ettiğini kanıtlamış ve Kolombiya’da satışları durdurmuştu. Mahkeme ise 5G destekli iPhone 12 ile iPhone 13 serisi ve 5G’li iPad Pro modellerinin Kolombiya merkezli satışını yasaklamıştı. Apple ise kendi kanallarından bu ürünleri artık satamaz hale geldi. Apple bu noktada 5G cihazlarında Ericsson’un patentlerini direkt bir şekilde ihlal ederken, bu noktada şirket ile bir lisans anlaşması imzalamak ve kullanım hakkı elde etmek istiyor. Benzer sorunu yaşayan OPPO ve OnePlus ise bu konuda nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir