MicroStrategy’nin 2. çeyrek raporu ile ortaya çıkan Bitcoin zararı sonrasında şirket CEO’su Michael Saylor görevini bıraktı. Saylor, CEO olmasının yanı sıra şirket kurucu ortağıydı.

Şirketin ikinci çeyrek raporlarında, şirketin 129.699 adet Bitcoin’e sahip olduğu açıklandı. Mevcut Bitcoin’lerin rapor tarihi itibariyle değeri 1988 milyar dolar olurken bu durum şirket bilançosunda kümülatif zarar olarak yer aldı. Bitcoin’e yaptığı yatırımlar ile uzun zamandan beri adından söz ettiren MicroStrategy, 2020 yılından beri düzenli olarak yatırımlarını sürdürdü. Özellikle Bitcoin’in zirveye ulaştığı dönemlerde Bitcoin yatırımları nedeniyle şirket de değer kazandı. Ancak rüzgarın terse dönmesiyle birlikte MicroStrategy için de değer kaybı başladı. Bitcoin’in değer kaybı sonrasında şirketin hisse senetleri de yüzde 50 oranında değer kaybetti. Bu nedenle 2. çeyrekte şirket 1 milyar dolara yakın zarar yaşadı.

Şirketlerin Bitcoin yatırımları artıyor

MicroStrategy CEO’su görevinden ayrıldı

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Michael Saylor, son çeyrek raporuyla görevinden ayrıldı. Saylor yönetim kurulu başkanı olmaya devam edecek. Şirketin yeni CEO’su ise Phong Le olacak. Ancak yaşanan zarardan şirketin nasıl kurtulacağı oldukça merak uyandırmış durumda. Zira 1 milyarı aşan zarar, şirketin tüm yıl boyunca elde ettiği gelirlerin yaklaşık 2 katı kadar.  Özellikle Bitcoin’deki değer kaybının devam etmesi, şirketin daha zorlu bir sürece girmesine neden olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir