Pandemiyle birlikte hayatımızda önemli bir yer edinen uygulamalardan biri olan Microsoft Teams farklı dillerde düzenlenen toplantıların verimliliğini arttırmak adına büyük bir adım attı. İşte detaylar;

Microsoft Teams’e gelişmiş yapay zeka desteği geldi

Microsoft Teams uygulaması için önemli bir yeniliğe imza atıyor. Şirket yabancı dildeki toplantıların verimliliğini arttırabilmek için gerçek tercümanlar kullanacak. Şirketin Galler hükümetiyle birlikte geliştirdiği özellik özel kuruluşlar ve devlet kurumlarının uluslararası toplantılarda sık sık karşılaştıkları dil sorununu ortadan kaldıracak.

Android için Microsoft Teams indir

iOS için Microsoft Teams indir

Microsoft Teams, çeviri için gerçek tercümanlar kullanacak

Dil bariyeri konusunda bir devrim niteliğini taşıyan bu özellik şirketin resmi internet sitesi üzerinden duyrduldu. Yapılan açıklamaya göre gerçek tercümanlar Teams toplantıları esnasında hazır bekleyecekler. Toplantıya katılan kullanıcılar toplantıyı dinlemek istedikleri dili seçebilecekler.

Bu yeni özelliğin uluslarası düzenlenen toplantıların verimliliğini büyük ölçüde arttırması hedefleniyor. Ancak gerçek tercümanların toplantılarınıza katılması için toplantılarınızı önceden planlamış olmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar istedikleri zaman gerçek zamanlı olarak toplantıyı dinlemek istediği dilleri seçerek diller arası geçiş de yapabilecek ve bunun için ek bir adıma gerek olmayacak.

Şirketin yeni özelliği Galer hükümetiyle geliştirmesinin en önemli nedeni Galler’de resmi dil İngilizce ve Galce olarak kabul edildiğinden pek çok kullanıcı tercüman özelliğine ihtiyaç duyuyor. Galli yetkilisi Glyn Jones, canlı tercüme özelliğinin özellikle hükümetin işleyişi için oldukça önemli olacağını açıkladı.

2020 senesinde covid salgının etkilerinin artmasıyla birlikte yerel hükümet Microsoft Teams kullanmaya başlamıştı. Ancak bu dönemde çeviri desteği için uygulamada hiçbir özellik bulunmadığından çeviri telefon üzerinden yapılmak zorunda kalınıyordu. Bu noktada önemli bir adım atan Microsoft geçici çözüm yöntemlerine gereksinimi ortadan kaldırmış oldu.

Günümüzde pek çok uygulama yapay zeka destekli çeviri sistemleri üzerinde çalışsa da ne yazık ki her ülke için bu özellik kullanılabilir hale getirilmedi. İlerleyen zamanlarda özelliğin işlevselliğinin de artması bekleniyor. Bu nedenle Teams’in yeni özelliği şimdilik en iyi çözüm gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Microsoft’un gerçek tercüman özelliğini beğendiğiniz mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir