2022’nin ilk yarısında uygulama pazarı harcama istatistikleri ortaya çıktı. Sonuçlar, App Store ve Play Store harcamalarını gözler önüne serdi. İşte detaylar:

Apple, App Store’da güncellenmeyen uygulamaları kaldırma kararı aldı

App Store ve Play Store, iOS ve Android kullanıcıları için çok önemli iki yerdir. Ancak yayımlanan istatistikler, ilk yarıyı ikinci yarıdan ayıran çizgide ilginç bir durum olduğunu gözler önüne serdi. İncelenen istatistiklere göre uygulama harcalamalarında iki şirkette beklentilerini yakalayamadı. İşte detaylar:

App Store, uygulama harcamalarında Play Store’un önüne geçti

İstatistiklere göre, Google Play Store’dan yapılan uygulama satın alma gelirleri 2022’nin ilk yarısında %7,4 azaldı. Android kullanıcıları ilk yarıda uygulamalara 21,3 milyar dolar harcadı. 2021’in ilk yarısında 23 milyar dolardı.

app store uygulama harcamalarinda one gecti

Android kullancıları uygulama içi harcamalarını azaltırken, iOS kullanıcılarının App Store alışverişlerinde yaptığı harcamaların toplamı yaklaşık 65 milyar dolara ulaştı. 2021 için toplam gelir 64,4 milyar dolardı. Genel olarak Play Store ve App Store’daki yıllık artış yüzde 1’dir.

App Store harcamaları yavaşlarken, Google Play Store ile aynı düşüşü yaşamadı ancak uygulama içi satın almalarda Apple’ın gerisinde kaldı. Yaşanan bu düşüşlerin nedeni olarak kullanıcıların artık telefonlarını kullanmadığını söylemek mümkün. Bununda pandeminin sona ermesiyle ilgili olduğu düşünülüyor.

Örneğin Play Store’un yıllık büyümesi, pandeminin yürürlüğe girdiği 2021’in ilk yarısında %30’du. App Store geliri ise aynı dönemde sadece %22,1 arttı. Bu, Play Store’un pandemiden en çok yararlandığını gösteriyor. Ayrıca pandemiden çok etkilenen Play Store’un pandemi sonrası dönemde neden maliyetleri önemli ölçüde azalttığını da açıklıyor.

Ayrıca rapora göre, Apple’ın uygulama pazarındaki uygulama harcamaları, 2022’nin ilk yarısında toplam uygulama harcamalarının %67,2’sini oluşturdu. App Store’daki harcamalar yılın ilk yarısında %5,3 arttı. Bu, harcamaları 2021’in ilk yarısında 41.4 milyar dolardan 43,7 milyar dolara çıkardı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir