Geçmişten günümüze Apple logosundaki değişimi ve hangi ürünlerin değiştiğini sizlerle paylaşacağız.

Güç tuşu çalışmayan iPhone nasıl yeniden başlatılır?

2022 yılında piyasa değeri en yüksek teknoloji şirketleri listesinin başında yer alan Apple logosunun yaşadığı değişimi inceliyoruz. Bu logo için az bilinen hukuk mücadelesini de sizlerle paylaşıyoruz.

Apple logosunu yıllar içinde değiştirin

Apple logosunun yıllar içinde değişmesi sizi şaşırtmayabilir. Çünkü eski logolar günümüzdeki Apple logosuna oldukça benziyor. Fakat 1976 yılında Steve Jobs and Ronald Wayne tarafından tasarlanan elma ağacı altında oturan Isaac Newton’ın bulunduğu ilk logo pek çok kişi tarafından bilinmiyor.

apple logosunun gelisimi

Newton’ın ardından ise ilk olarak 1977 yılında yani 1 yıl sonra ısırılmış elma logosuyla karşılaşıyoruz. İçerisinde gökkuşağı renklerinin bulunduğu bu logo 1998 yılına kadar kullanılmaya devam ediyor. Fakat Jobs tarafından tanıtılan iMac G3 modeliyle birlikte yarı saydam su rengini alıyor.

apple logosunun gelisimi

G3 modeliyle birlikte gelen logonun ömrü çok uzun olmadı. Aynı yıldan itibaren Apple, siyah temyiz logosunu kullanmaya başladı. Logo büyük ilgi görse de 2001 yılında iTunes ve iPod’un piyasaya sürülmesiyle onlara uygun yeni bir tasarım tanıtıldı.

apple logosunun gelisimi 1

Tahmin edebileceğiniz gibi bu yeni tasarım 2007 yılında hayatımıza giren ve akıllı telefonların konseptini değiştiren iPhone modelleri ile güncellendi. Ancak daha sonra Apple, mevcut görünümünü geri kazanmak için 1998’den 2000’e kadar kullandığı monokrom siyah logoya geçme kararı aldığı için 2014 yılında nihai bir karar verdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir