Instagram bugün, kullanıcıların fotoğraflar veya Hikayeler de dahil olmak üzere en fazla üç gönderiyi profil ızgaralarının üstüne sabitleme yeteneğini başlattığını duyurdu.

Instagram Reels için yeni bir özellik daha geliyor

Şirket, yeni özelliğin içerik üreticilerinin profillerinde kendilerini ifade etmeleri için daha fazla esneklik sağlayacağını belirtti. Resmi sunum, Instagram’ın Nisan ayında TechCrunch’a bu özelliği test ettiğini onaylamasıyla gelmişti. Gönderileri sabitleme özelliği, dünden itibaren küresel olarak tüm kullanıcılara sunuldu.
iOS için Instagram indir
Android için Instagram indir

Instagram’da gönderi sabitleme dönemi

Belirli bir fotoğrafa veya hikayeye gidip sağ üst köşedeki üç noktayı tıklayıp “Profilinize sabitle”yi seçerek bir gönderiyi sabitleyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda, gönderi profil tablonuzun en üstünde görünecektir.

Instagram başkanı Adam Mosseri , yeni özellik hakkında sosyal kanallarında yayınlanan bir videoda , “Profiliniz sizin alanınız, bu yüzden size bu deneyim üzerinde kontrol sağlamanın daha fazla yolunu arıyoruz” dedi .

Profilinize belirli bir gönderiyi sabitleme seçeneği, fotoğraf ızgaralarında daha aşağı bir yere gömülmüş olabilecek favori gönderilerini vurgulamak isteyen kullanıcılar için kullanışlı bir özelliktir. Dün kullanıcılara sunulan özellik sık sık gönderi paylaşan ancak belirli bir gönderiyi öne çıkarmak isteyen içerik üreticileri için oldukça faydalı olabilir.

Önceden bir Hikayedeki bir gönderiyi seçip ardından o hikayeyi profilinize sabitleyebiliyorsunuz. Dün tanıtılan bu yeni özellik bu süreci çok daha kolay ve daha kolay hale getiriyor. Bu açıdan baktığımızda özelliğin Twitter’ın “Profilinize sabitleyin” özelliği ve TikTok’un “Sabitlenmiş videolar” seçeneğine benzer şekilde çalıştığını ve her ikisinin de içeriği profilinizin en üstüne sabitlemenizi sağladığını söyleyebiliriz

Dün yapılan duyuru, Meta’nın yakın zamanda Reels ürünleri için hem Facebook hem de Instagram’da çeşitli özellikler başlatmasıyla geldi. En önemlisi, Facebook Reels için bir Ses Senkronizasyonu özelliği sunuldu. Önceki 60 saniye sınırından 90 saniyeye kadar daha uzatılan Instagram Reels’leri için yeni bir güncelleme geldi. Şirket Reels’leri daha ilgi çekici hale getirmek için birkaç yaratıcı araç, ses aracı, şablon ve diğer seçenekleri tanıttı.

Peki siz Instagram’ın yeni özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Gönderi sabitleme özelliği hoşunuza gitti mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir