Sosyal medya dünyasının en önemli platformlarından biri olmaya devam eden Instagram için bugün görsel anlamda yeni duyurular yapıldı. Instagram için geçtiğimiz haftalar içerisinde bir görsel güncellemesi yapılmış ve logo üzerinde küçük oynamalar yapılmıştır. 

İyi bir ekran üzerinden bakmıyorsanız fark edemeyeceğiniz kadar küçük bir değişiklik ile firma uzun bir zamandır kullandığı logonun parlaklığını artırmış, böylelikle daha parlak bir hale getirmişti. Bu parlaklık artışı ile diğer uygulamalar arasında daha çok dikkat çekmek isteyen platform, bugün logonun devamı olacak bazı farklı görsel yenilikler de duyurdu. Burada ise en çok dikkat çeken Instagram Sans font grubu oldu. Oldukça farklı seçenekleri olan firmanın kendi hazırladığı platforma özel tipografi, aktarıldığı üzere ileride resmi site içerisinde, reklamlarda ve platformun belirli kesimlerinde kullanıcıların beğenisine sunulacak. Yeni tasarım dilinde içerik üreticileri merkeze almış olduklarını dile getiren Instagram, TikTok karşısında zor zamanlar geçiriyor ve yeni nesli kendisine çekmek adına sık sık yeni adımlar atmaya da devam ediyor. 

Android Instagram indirmek için

iOS Instagram indirmek için

instagramin logo guncellemesinin ardindan instagram sans geldi

Türkçe karşılığı Nitelikli Fikri Tapu olarak belirlenen NFT için platform yalnızca belirli kişiler için NFT dönemi başlattı. Sürece dahil edilen ABD’li kullanıcılar, platformda satın aldıkları ya da ürettikleri NFT’leri detayıyla beraber paylaşabilecek. Bu süreç içerisinde herhangi bir ücret olmadığını da dile getiren Adam Mosseri, içerik üreticilerin daha fazla ve düzenli olarak kazanmasını istiyor ve bu konuda dijital ürünlerinde iyi bir seçenek olabileceğini aktarıyor. Yani söz konusu bu sürecin ilerleyen zamanlarda maddi bir tarafı olacak. İçerik üreticiler direk olarak Instagram içerisinde NFT satıp alabilecek. Firma yapılan açıklamaya göre aktarılan NFT içerikleri profil sayfasındaki özel menüde sunacak ve paylaşımların köşesine içeriğin NFT olduğunu gösteren bir simge yerleştirecek. 

Netflix tutmayacağını düşündüğü içerikleri bazı kullanıcılar üzerinde deniyor


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir