Sosyal medya platformlarında kullandığımız hesap sayısı arttıkça tek linkte paylaşmak için Linktree ve benzeri yeni hizmetleri bulmaya başlıyoruz. Linktree’nin ne olduğuna daha yakından bakalım ve Linktree’ye alternatif olarak kullanabileceğiniz benzer uygulamalara ve web sitelerine bakalım.

Aktif olarak kullandığımız sosyal ağların sayısı her geçen gün artıyor. Ancak artık birçok kişinin kendi web sitesi, blogu veya YouTube kanalı var. Tüm bu hesapları birisiyle paylaşmak istediğinizde birden fazla link göndermek çok can sıkıcı olabiliyor bu yüzden Linktree ve benzeri servisler çalıştırılarak tüm bu hesapları tek link üzerinden paylaşmanıza imkan veriyor.

Facebook’ta profile paylaşım sabitleme nasıl yapılır?

Linktree ve benzeri uygulamalar, kullanıcılara herhangi bir yönetim veya kontrol mekanizması sağlamaz. Tek bir bağlantı üzerinden birden çok bağlantıya erişim sağlayan yalnızca bir arabirim sunarlar. Bir anlamda tüm hesap bağlantılarınızın olduğu bir web siteniz var. Gelin Linktree’nin ne olduğuna daha yakından bakalım ve Linktree’ye alternatif olarak kullanılabilecek benzer programlara ve sitelere bakalım.

Linktree nedir? Ne işe yarar?

Linktree, Alex Zaccaria, Anthony Zaccaria, Nick Humphreys ve Bolster Creative PTY LTD tarafından geliştirilen bir sosyal medya paylaşım hizmetidir. Linktree ilk olarak 2016 yılında piyasaya sürüldü ve kullanıcılarına tek bir bağlantı üzerinden diğer kullanıcılara birçok farklı bağlantı sunabilecekleri bir arayüz sunuyor. Linktree web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Örneğin; Diyelim ki beş sosyal medya hesabınız, iki YouTube kanalınız ve bir blogunuz var. Bu sekiz bağlantıyı tek tek diğer kullanıcılara devretmek yerine bir LinkTree sayfası açarak hepsini bu sayfaya ekleyebilir ve sadece LinkTree bağlantısını kullanarak diğer kullanıcıların tüm hesaplarınıza erişmesine izin verebilirsiniz.

İlginç detay; Linktree ilk açıldığında zayıf altyapı kullanıyordu ve sistem 3.000 kullanıcıya sahipken çöktü. Bu olaylar nedeniyle Instagram, 2018’de Linktree bağlantılarını spam olarak değerlendirdi ancak daha sonra olayın ortaya çıkmasından sonra özür diledi. Linktree’nin temel kullanımı tamamen ücretsizdir ancak dilerseniz Pro paketine abone olarak geniş bir hizmet yelpazesinden yararlanabilirsiniz.

Linktree benzeri alternatifler siteler: 

  • ContactInBio
  • bio.fm
  • Lnk.Bio
  • Tap Bio
  • EverLinks
  • Campsite
  • Linkin.bio
  • Taplink
  • Carrd

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir