Adından da anlaşılacağı üzere Erzurum adlı Türk girişimciler tarafından geliştirilen bu oyun, soğuk iklim koşullarını konu edinen bir hayatta kalma oyunu olarak tasarlandı. Bu yeni geliştirilen oyun şu anda da yeni bir fragman yayınladı ve hatta oyunun çıkış tarihi de açıklandı. Konu hakkında yapılan açıklamaya göre oyun, 20 Ocak’ta Steam üzerinden erişilebilir durumda olacak.

Proximity Games adlı şirket tarafından geliştirilen bu kış temalı oyunun fragman videosunda en dikkat çeken kısımlardan birisi de kullanılan müzikler oluyor. Tabi ki söz konusu bu müziklerin fragmana özel olup olmadığı, yani oyunun içerisinde kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor. Bu bilgilere ek olarak oyunun fiyatı hakkında da henüz belli olmayan bilgiler arasında yer alıyor. Ancak oyunun Steam sayfası şimdiden hazır hale getirildi. Oyunun STeam sayfasına bakıldığında ise oyuncunun vücudunun sıcak tutulması, malzemesi toplanması (yemek, yakıt, cephane vb) avlanmak ve yırtıcı hayvanlara karşı korunma sağlamak gibi öğelerin oyunda yer alacağı da belli oldu. 

8 1 1

Erzurum adlı bu oyunun teması

Erzurum oyunu, Türkiye’nin iklimi en sert ve soğuk olan şehirlerindendir. Taylan için, kışın ortasında ve yaya bir şekilde Erzurum’un ıssız bölgelerine seyahat etmek çok saçma fikir olarak değerlendiriliyor. Oyunun baş karakteri Taylan’ın henüz farkına varmadığı şey ise, girmek üzere olduğu bölgenin bir göktaşı düşmesinden etkilenmiş olduğudur. Sanki içinde bulunduğu zorlu şartlar yetmiyormuş gibi, şimdi Taylan’ı daha büyük dertler bekliyor. Erzurum adlı hayatta kalma oyunu; dondurucu soğuklara, vahşi doğaya, açlığa ve susuzluğa karşı mücadele etmenizi gerektiren bir dünya üzerine kuruludur.

9 1 1

Bu zorlu şartlar altında hayatta kalmak için zor şartlarla mücadele etmek adına odun veya kömür toplayıp ateş yakmalı ve kendinizi ısıtmanız gerekiyor. Uyumak için yatak bulmalı, yemek, silah, tıbbi ürünler, yararlı araç gereçlerin her birini toplayarak kendinizi geliştirmelisiniz. Kendinizi hayatta tutmanız için işinize yarayacak öğelerin her birini toplamalı, kendinizi güçlendirmeli ve bu bölgenin zorlu hava şartlarının üstesinden gelerek maceraya hızla devam etmelisiniz. Heyecan verici oyun yapısıyla dikkatleri üzerine toplayan Erzurum oyunu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup oyun sunulduğunda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir