Telefonların ekranlarınızı dış etmenler ve kırılmalara karşı korumak için kullandığımız ekran koruyucuları zamanla kir ya da hava gibi nedenlerden dolayı ekran baloncuklarına sebep olabilir. Birçok kullanıcının endişelendiği bu sorunun çözümü aslında oldukça kolay.

Akıllı telefon ekranlarının günden güne büyümesi, ekranları çizilme ya da çatlama gibi sorunlara karşı savunmasız hale getiriyor. Bu nedenle birçok kullanıcı cihazlarının ekranlarını koruyabilmek ve uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için koruyucu ekran kullanmayı tercih ediyor. Ancak koruyucular ve ekran arasında bazen ekran performansını düşüren baloncuklar oluşabiliyor.

Bu sorunu çözmek ise oldukça kolay. Öncelikle sorunun ekran ve koruyucu arasına giren havadan mı yoksa toz parçalarından mı olduğunu tespit etmeniz gerekmekte. Eğer ki sorunun nedeni hava boşluğundan kaynaklanıyorsa bu durumda yapmanız gereken öncelikle kredi kartı ya da benzeri bir cisimle birlikte baloncuk oluşan bölgelerin üzerinden geçmek.

Eğer ki gidermek istediğiniz baloncuklar bezelye büyüklüğüne veya daha büyükse bu durumda kredi kartınızın kenarlarını ekran koruyucuna dayamanız ve sürükleyerek baloncukları köşeye doğru sürüklemeniz gerekiyor.

Eğer ki dağıtmak istediğiniz baloncuklar küçükse, baloncukları kredi kartınızın köşesini üstlerinde ileri geri hareket ettirerek dağıtabilirsiniz. Dağılmış baloncuklar çizgi haline gelecektir. Bu noktada çizgi haline gelen baloncukları yine kredi kartınızı kullanarak telefonunuzun köşesine doğru itebilirsiniz.

Ekran koruyucusunun üzerinde oluşan baloncukları temizlerken ilk olarak büyük olan baloncuklardan başlamanızda fayda var. Bu sayede sıra küçük baloncuklara geldiğinde ha temiz ve rahat bir çalışma yüzeyine sahip olursunuz. Ancak oluşan kabarcıklardan toz nedeniyle meydana geldiğiyse bu noktada temizleme işleminde dikkatli olmanızda fayda var.

Tozlar nedeniyle oluşan baloncukları temizlemeden önce orta boyutta iki parça bant kesin. Sonrasında bantlardan birini ekran koruyucunun üzerinde baloncuklara en yakın olan noktaya doğru yapıştırın ve bantı yavaşça kaldırın. Bantı kaldırmaya başladığınızda bantla birlikte ekran koruyucu da kalacağından dolayı, ekran koruyucunun ihtiyacınız olan bölgeye kadar kalkmasına dikkat edin.

Ekran koruyucusunu kaldırdıktan sonra toz parçalarının ekran koruyucusunda mı yoksa telefon ekranında olduğuna bakın. Eğer toz parçası ekran koruyucusunda ise ikinci bantı tozun bulunduğu bölgeye yapıştırarak tozu koruyucudan ayırın. Bu işlem sırasında banta çok bastırmamaya dikkat edin.

Ancak eğer toz parçası ekranınızın üzerindeyse ikinci bandı ekrana hafif bir şekilde değdirerek tozları temizleyin. Ekranda herhangi bir hasar olmaması için bantın ekrana tamamen yapışmamasına özen gösterin. Bantın yanı sıra tozu ekrandan temizlemek için mikrofiber bezde kullanabilirsiniz.

Ekrandaki tüm tozları dikkatlice temizledikten sonra ekran koruyucusunu ekranınıza yeniden yerleştirin. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken ekran koruyucusunun yapışkan özelliğini kaybetmemesi için koruyucuyu ekrana tek seferde yapıştırmak. Bu nedenle planlı ve hızlı hareket etmeye dikkat edin.

Ekran ve koruyucu arasında oluşan baloncuk sorunu nasıl engellenir?

Telefonunuzla koruyucu ekran arasında oluşan kabarcıkların önüne geçmek için daha kaliteli ekran koruyucuları tercih edebilirsiniz. Bu sayede ekranınızın alacağı olası darbeler karşısında da daha yüksek bir koruma sağlamış olursunuz. Bunun yanı sıra ekranı temizledikten sonra bir daha kabarcık oluşmaması için de koruyucuyu yeniden takmadan önce ekranın tamamen temizlendiğinden emin olmanız gerek. Eğer tek bir toz parçası bile kalırsa kısa süre sonra baloncuk sorunu yeniden başlayacaktır. Bu tip sorunlarla karşılaşmamak için daha kalın ekran koruyucularını da tercih edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir