Yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için gerçek anlamda ise nihayet dedirten VRR desteği de sunuluyor. Fakat yine de bir süre daha beklemek gerekecek. Rakip Xbox Series X’de ilk aşamadan bu yana olmasına rağmen PlayStation 5 oyun konsolunda Variable Refresh Rate (VRR) desteği de yer almıyordu. 

Tesla Almanya fabrikası açıldı

Türkçe’ye “Değişken Yenileme Hızı” olarak geçen özelliğin PS5’deki eksiği ise gelecek aylar içerisinde resmi olarak kapatılacak. Bugün içerisinde resmi bir duyuru yapan Sony, özelliğin bir yazılım güncellemesi ile verileceğini dile getirdi. Sony’nin resmi duyurusuna bakıldığında VRR özelliği, destekli olanlar yanında desteği olmayan oyunlarda da çalışacak. Firma bunun için VRR ayarları içerisinde özel bir seçenek yer alıyor. Söz konusu bu özellik Variable Refresh Rate teknolojisi ile ekran ve konsol arasında bir kare / yenileme hızı eşleştirmesi yapılıyor ve bu sayede “yırtılma olmadan” kusursuz bir oyun deneyimi elde ediliyor. 

17 4

VRR’dan faydalanmak için PS5’in bağlanacağı televizyonunda HDMI 2.1 üzerinden VRR desteğine sahip olması gerekir. PlayStation 5 hatırlamak gerekirse en son Türkiye fiyatı artışı ile adından söz ettirmişti. Konsol için hatırlamak gerekirse geçtiğimiz aylar içerisinde bu açıklama yapılmıştı, bu açıklamada “PlayStation 5’in Ultra HD Blu-ray disk okuyucuya sahip modeli 7.499 TL tavsiye edilen perakende satış fiyatı ile satılmaya devam etmektedir.” denilmişti. Kısa bir süre önce ise ürünün Türkiye’deki resmi satış fiyatı 12.000 TL’ye çıkarıldı. Buna rağmen ise ürün Türkiye’de 12.000 TL’ye alınamayacak. Konsolu şu an için halen 16 bin TL altına bulmak imkansız gözüküyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir