Realme tarafından düzenlenen yeni lansmanda şirketin Realme Narzo 50A Prime modelleri de tanıtıldı. Yeni modeller Realme Narzo 50A serisinin bir üst versiyonu olarak geliştirildi. Daha yeni özellikler ile desteklenen model, şirketin daha önce piyasaya sunduğu Realme C35 ile benzerlikler taşıyor. Şirketin C35 ile büyük oranda benzer bir modeli tanıtması ise dikkat çekti.

Realme Narzo 50A Prime teknik özellikleri 

Yeni model Full HD plus çözünürlük destekliyor. 600 nit parlaklık ve %97’lik ekran gövde oranı sahip olan cihazda 6.6 inçlik IPS LCD ekran bulunuyor. Ekranın ön tarafında yer alan kamera için delikli bir tasarımı tercih eden şirket, üst tarafta yer verdiği bu küçük delik ile ekranı daha büyük göstermeyi başarmış.

Arkada ise ikili kamera kurulumu bulunuyor. Telefonun üst kısmında kamera bölümü için özel bir tasarıma yer verilmiş. Bu bölüm daha parlak bir görünümüyle dikkat çekiyor. Ancak telefonun arka bölümünde genel olarak mat bir tasarım hakim. Arka kamera modüllerinde 50 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel siyah beyaz sensör ve 2 megapiksel makro kamera bulunuyor. Kameraların hemen yanında ise LED flaş var.

Realme UI R Edition ile kutudan çıkan cihazın işletim sistemi Android 11 olarak belirlenmiş. 18W hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pili ile dikkat çeken cihazda, güvenlik özelliklerine ulaşmak isteyenler için cihazın yanına montelenmiş bir parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Cihazda kullanılan işlemci ise Unisoc T612.

64 GB ve 128 GB depolama seçeneklerine sahip olan telefonun her iki versiyonunda da 4 GB RAM tek seçenek. Çift 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS ve 3,5 mm ses jakı gibi ek özelliklere sahip olan yeni Realme Narzo 50A Prime, 125 dolardan başlayan fiyatlar ile piyasaya sunulacak. 

Realme Narzo 50A ile Realme C35 farkı ne?

Yeni telefonun tanıtılması ile birlikte Realme C35 modeli ile büyük benzerlik yaşanması, iki cihaz arasındaki farkların merak uyandırmasına neden oldu. Yapılan incelemelerde sadece işlemci bölümünde değişikliğe giden şirketin C35 T616 işlemciyi kullandığı ve Realme Narzo 50A Prime modelinde bunun yerine T612’yi tercih ettiği görüldü.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir