Birinin e-posta adresini tahmin etmek, Facebook sayfasını bulmak kadar kolay değildir. Peki birinin e-posta adresini nasıl bulursunuz?

Artık insanlar e-posta adreslerini seçerken ad ve soyadlarından oluştuğunu fark ediyor. Ancak, bir kişinin e-posta adresini tahmin etmek, Facebook sayfasını bulmak kadar kolay değildir. Bilinmeyen e-postalara erişmek için kullanabileceğiniz farklı yöntemlerin bir listesini hazırladık.

Başkalarının e-posta adreslerini nasıl bulurum?

  • Ona sorun
  • Sosyal medyadaki hesaplarına bakın
  • Google’da arayın
  • Hunter hesabı

Ona sorun

Bunun tahmin edilebilir bir yol olduğunu biliyoruz ama iletişim kurmak istediğiniz kişiyle tanıdığınız ortak bir arkadaş, işleri sizin için kolaylaştırabilir.

Uygulamaların Gmail hesabına erişimi nasıl engellenir?

İletişim çağının ortasındayız ve profesyonelce görünmese de Facebook Messenger’ı kullanarak e-posta adreslerini de arayabilirsiniz. Tabii ki DM’den çık demiyoruz, bugün bir çok şirketin Facebook’u bir iletişim ağı olarak kullandığını hepimiz biliyoruz. Sosyal medyanın gücünü sadece aşk hayatınızda kullanmayın.

Sosyal medya hesaplarına bakın

Sosyal medya hesaplarına e-posta bilgilerinin eklenmesi yaygındır. Aradığımız kişinin iletişim bilgileri, Twitter ‘biyo’larında erişebileceğimiz basit bir bilgi parçası olabilir. LinkedIn’den bahsetmiyoruz bile.

Sanırım “Facebook’ta ne arkadaş” dediğinizi duyar gibiyim. Ama Zuckerberg’in çalışkanlığından bahsetmeseydik ayıp olmaz mıydı? Bildiğiniz gibi kullanıcılar e-posta bilgilerini Hakkında kısmına ekleyebilirler. Eğer ki eklemedilerse sadece tek bir tıkla ‘e-posta adres bilgisini sorma şansınız da var.

Google Arama

E-posta adresini aradığınız kişinin adını arattığınızda, onun hakkında bilgi alma şansınız oldukça yüksektir. İlginç bir şekilde, üniversitenin web sitesinde bulamayacağınız profesörler hakkında Google’a girerek bilgi bulabilirsiniz. Tabii ki burada en büyük umudumuz aradığınız kişinin bir ‘Mehmet Yılmaz’ olmaması. Ad ne kadar özel olursa, yararlı bilgiler içerme olasılığı o kadar artar.

Ana arama istediğiniz sonucu vermezse daha fazla bilgi eklemeyi deneyin.

Hunter hesabı

Bu araçla işletmelere yönelik aramalar gerçekleştirebilirsiniz. Kurumlarla ilgili tüm e-posta adreslerine ulaşabilirsiniz. Ücretsiz bir Hunter hesabı, kişisel kullanım için yeterli olması gereken, ayda 150 arama yapmanızı sağlar.

Hunter hakkında en iyi şeylerden biri de e-posta adresi bulguları için kaynakları listelemesi. Burada yer alan adresleri ziyaret edebilir ve potansiyel olarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca Hunter söz konusu işletme için e-posta adres biçimini algılayarak istediğiniz kişi listede yoksa bile tahmin etmenizi kolaylaştırır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir