Uygulamaların Gmail hesabına erişimi nasıl engellenir? - Haberler - indir.com

Uygulamaların Gmail hesabına erişimi nasıl engellenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-19 00:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Uygulamalara Gmail hesabınız üzerinden otomatik bir şekilde giriş yapmak ya da yeni bir üyelik almak mümkün olurken uygulamaların Gmail hesabına erişimi de kafaları karıştıran bir durum yaratıyor. Gmail hesabınızı güvenli tutmak ve uygulamaların Gmail hesabına erişimini engelleyerek kontrol altına almak adına rehberimizdeki adımları takip edebilirsiniz.

Son dönemlerde özellikle yurt dışındaki pek çok teknoloji kaynağında Gmail servisinin Google dışı uygulamalar ile erişime açık halde olduğu ve yetkilendirilmesi halinde mail servisinin kolay bir şekilde ele geçirilebileceği konuşuluyor. Google her ne kadar çeşitli güvenlik önlemleri ile bu duruma karşı bir çözüm bulmaya çalışsa da kullanıcıların Gmail hesabını güvende tutmak adına bu durum için biraz dikkatli olması gerekiyor. Google tarafından açılmış olan sayfa sayesinde Google’a erişim izni isteyen uygulamaları tek tek kontrol edebilir ve e-posta hesaplarınıza erişim hakkı bulunan uygulamaları tek tek kaldırabilirsiniz. Eğer herhangi bir uygulamanın bu bölümden yetkisini kaldırırsanız uygulama bir daha e-mail hesabınıza ve maillerinizi erişim sağlayamıyor olacaktır

Facebook'tan sonra sıra Gmail'de!Facebook'tan sonra sıra Gmail'de!

Uygulamaların Gmail hesabına erişimi nasıl engellenir?

Eposta hesabınızdaki uygulamaları kontrol edebilmek adına ilk olarak tarayıcıdan hesabınıza giriş yapın ve giriş yaptıktan sonra oturum açma ve güvenlik bölümünde yer alan hesaba erişimi olan uygulamalar kısmına tıklayın.

Bu aşamaya kadar başarılı bir şekilde geldiğinizde internet sitelerini ve şifrelerini kolay bir şekilde burada görebilirsiniz. Uygulamanın hesap ile ilgili erişimini kontrol edebilmek adına uygulamaları yönet bölümüne tıklamanız ve ardından erişimi kaldır tuşuna basarak onaylamanız yeterli olacaktır. Her bir uygulama için yapacağınız bu işlemler sayesinde e-postanızda yetki verilmiş olan tüm uygulamaları etkisiz hale getirebilirsiniz. Bu bölümde sizin işinizi rahatlatan uygulamalar ya da kontrolünüz dahilinde olan uygulamaları aynı şekilde bırakabilirsiniz. 

Gmail'deki maillerinizi bir başkası okuyor olabilir! 


İlgili uygulamalar
Gmail'in işlerinizi kolaylaştıracak 5 özelliğiGmail'in işlerinizi kolaylaştıracak 5 özelliği
iOS Gmail'i Beklenen Özellik GeliyoriOS Gmail'i Beklenen Özellik Geliyor

Gmail ve Google Wallet ile para gönderimi nasıl yapılır


PAYLAŞ