Facebook arama geçmişinizi nasıl ele alacağınızı açıkladık. Peki popüler sosyal medya platformlarında arama sorgularını nasıl kaldırırsınız?

Facebook arama geçmişiniz nasıl silinir? Tüm dünyada oldukça popüler olan sosyal medya platformlarında arama geçmişinizi görüntüleyebilir ve silebilirsiniz.

Diğer sosyal ağ servisleri gibi Facebook da tüm aramalarınızı kendi içinde saklar. Bu aramalara birkaç tıkla ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz? Sosyal medya platformlarında tarama geçmişinizi görüntüleyebilir ve temizleyebilirsiniz.

Facebook arama çubuğuna girdiğiniz tüm sorgular arşivlenir ve kaydedilir. Daha önce girdiğiniz arama sorgularını görebilirsiniz. Bu site çok gizli bir yer değil, ancak Facebook’un karmaşık yapısı, erişimi biraz daha zorlaştırabilir. Tüm uğraşlarınıza rağmen bir yolunu bulamıyorsanız, hazırladığımız rehberlere göz atabilirsiniz.

Facebook gönderilerine yorum kısıtlama özelliği geldi

Facebook arama geçmişimi nasıl silerim?

  • Facebook’a giriş yap.
  • Sağ üst köşedeki oka tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik kategorisine bakın.
  • ‘Hareket günlüğü’ menüsünü açın.
  • “Arama geçmişi”ni seçin.
  • “Arama Günlüklerini Sil” e tıklayın.

Popüler bir sosyal medya platformunda arama sorgularını ortadan kaldırmak için önce bir web tarayıcısı aracılığıyla resmi Facebook web sitesini ziyaret edin. Platforma girdikten sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan aşağı ok ikonuna tıklamanız gerekmektedir.

Bir pencere açmak için aşağı ok simgesini tıklayın. Açılan pencerede “Ayarlar ve gizlilik” kategorisine tıklamanız gerekiyor. Bu işlemin hemen ardından “Hareket Günlüğü” menüsüne tıklayın.

Açılan sayfada “Arama kaydı” seçeneğini seçin ve son olarak “Arama kayıtlarını sil”e tıklayarak işlemi tamamlayın. Bu nedenle şimdiye kadar sosyal medya uygulamaları üzerinden yaptığınız arama sorguları silinecektir.

Facebook arama geçmişinizi nasıl bulabilirsiniz?

  • Sağ üst köşedeki aşağı oka tıklayın.
  • “Ayarlar ve Gizlilik”e tıklayın.
  • Hareketli Yazdır menüsüne tıklayın.
  • ‘Arama kaydı’nı seçin.

Tüm bu adımlarla bir kaç saniye arama yaparak detaylı arama geçmişinize ulaşabilir ve tarihsel olarak yapmış olduğunuz sorguları görebilirsiniz. Yine aynı ekranda bir tuşa basarak bir önceki sorguyu belirli bir süre için veya tamamen silebilirsiniz.

Popüler platformun gelecekte arama geçmişi verilerinizi kaydetmesini önlemek için çeşitli ayarları da yönetebilirsiniz. Bu sayede arama geçmişinizi tekrar tekrar temizlemek zorunda kalmazsınız ve sosyal medya platformlarında daha fazla zaman geçirebilirsiniz.

Yukarıdaki adımlarla sorgulamaya gerek kalmadan arama geçmişi görüntüleme ve silme işlemini taşıdık. Bu görevleri çok kısa sürede yapabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir