EA, Battlefield 2042 başarısızlığının Halo Infinite’den kaynaklandığını söylüyor. Bu haberin ardından EA’nın Halo Infinite’in iddialarına yanıtı henüz olgunlaşmadı.

Bu haftanın başlarında Güvenilir bir kaynak olan Tom Henderson, Electronic Arts’ın Battlefield 2042’nin kötü şansını kısmen Halo Infinite’in sürpriz lansmanına bağladığını iddia eden bir rapor yayınladı. Henderson’a göre yayıncı, Battlefield 2042’nin hatalarını ve başarısızlıklarını kabul etmek ve stüdyo başkanı Laura Miele tarafından Halo Infinite’in lansmanını tartışmak için kısa bir süre önce küçük bir toplantı düzenledi. Bu konu basına sızdırıldığında, EA Halo Infinite suçlamasına hızlı yanıt verdi.

EA’nın Halo Infinite Statement açıklaması

Henderson’ın raporu, görünüşe göre Microsoft’un stratejisini eleştiren EA odaklı birkaç manşet oluşturdu. Ancak son bilgilere göre EA, bu iddiaları yalanladı. Henderson’a göre EA, her şeyin değiştiğini ve çok oyunculu oyun Halo Infinite’in beklenmedik çıkışının 2042’nin başarısını gölgede bıraktığını söylüyor. (Keşke şaka yapıyor olsaydım) İki oyunu karşılaştırmanın adil olduğunu düşünmüyorum çünkü Halo Infinite çok parlak bir oyundu, Battlefield 2042 ise buggy ve çok parlak değildi.

Halo Infinite çıkış tarihi ertelendi

EA İletişim Direktörü John Reseburg şunları söyledi: “Bu haber, Battlefield’ın son lansmanı hakkında derinlemesine ve çok basit bir iç görüşme oluşturan bağlamı ve tartışmayı tam olarak yansıtmıyor. Bu dış faktörleri suçlamakla ilgili değil, temel öğrenme ve yaptığımız eylemlerle ilgili bir şey. ” Haberin gerçeği yansıtmadığını söylüyor. Peki bu ifade ne kadar doğru olabilir? Bana göre Henderson, kumar dünyasında mükemmel bir geçmişe sahip ve gündem hakkında yanlış açıklamalar yapmak için hiçbir nedeni yok.

Ancak, EA’nın Reseburg’un konuyla ilgili sert açıklamalarından Halo Infinite’i suçlayıp suçlamadığını belirlemek mümkün değil. Henderson için adil olmak gerekirse, makalesi bir fikir yazısıdır ve kaynaklarından duyduklarını nasıl yorumladığı ile ilgilidir. Ek olarak, Steam mağazasındaki 94.846 kullanıcı incelemesinin yalnızca %30’u Battlefield 2042 için olumluydu ve aktif oyuncu sayısı Battlefield V’den sonra hala beklemedeyken, Battlefield 2042 için kullanıcı incelemelerinin yalnızca %15’i olumluydu. Geçen ay 10.265 giriş kullanıldı. pozitif olarak kabul edildi

Yani büyük beklentilerle piyasaya sürülen yeni Battlefield, kelimenin tam anlamıyla büyük bir hayal kırıklığı oldu. CEO Andrew Wilson, bunu olumlu bir şeye dönüştürmek için çalışacaklarını söylese de, biraz zaman alacak gibi görünüyor. Durumdan memnun olmayan oyuncular Electronic Arts’tan para iadesi talep etmek için bir kampanya başlattı. Bu habere hazırlanırken 56.161 kişinin imzasını taşıyan kampanyanın hedefi 75.000 imza toplamak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir