ABD Senatosu Komitesi, çok sayıda kullanıcıya şifrelemeyi tehlikeye atabilecek hak faturası ile yanıt vermeye başladı.

ABD Senatosu Yargı Komitesi, teknoloji şirketleri için yasal korumaları zayıflatabilecek ve uçtan uca şifreleme kullanımını tehdit edebilecek tartışmalı bir EARN IT tasarısını oylamaya başladı. Ancak ABD Senatosu, tasarının “daha güvenli bir internet” sağlayacağını söylüyor. 4.444 Yargı Konseyindeki 4.444 senatörün hiçbiri tedbire karşı oy kullanmadı. Ancak The Washington Post’a göre, bazı insanlar mahremiyet ve ifade özgürlüğüne yönelik potansiyel tehditler konusunda endişelerini dile getirdiler.

ABD Senatosu, EARN IT faturası yoluyla güvenliği göz ardı ediyor

EARN IT, İnternette çocuk cinsel sömürüsünü önlemek, azaltmak ve bunlara yanıt vermek için en iyi uygulamaları geliştirmeyi amaçlar. EARN, BT endüstrisinin çocukları çevrimiçi ortamda aktif olarak sömürmesi için yeni teşvikler yaratacaktır. Senato Adalet Komisyonu belgelerine göre yasa, ABD eyalet ve bölgelerine Çocukların Cinsel İstismarı Fiziksel İstismarı (CSAM) 230. Bölümden muafiyet tanıyacaktır.

Google, AB komisyonunun kendisine kestiği cezayı reddetti

Örneğin Bölüm 230, Amerika Birleşik Devletleri Telekomünikasyon Etik Yasası’nın bir parçası olarak web sitesi platformlarına üçüncü taraf içeriği için muafiyet tanır. Örneğin, sosyal medya platformlarını kullanıcı yeniden paylaşımlarından sorumlu tutmaz.Ancak mahremiyet savunucuları özellikle; Mesajlar, fotoğraflar, çevrimiçi yedeklemeler ve daha fazlası dahil olmak üzere bulut tabanlı hizmetlerde barındırılan içeriğe göz atmanın işletmeler için yasal riskler oluşturmasından endişe duyuyor.

Digital Civil Rights Group’e göre Electronic Frontier Foundation, özel şirketler tarafından yürütülen ve dünyanın her yerindeki insanlar tarafından kullanılan teknolojideki en önemli gizlilik ve güvenlik özelliklerinden bazılarını devre dışı bırakarak yeni gözetim sistemlerinin yolunu açacak.

Apple, CSAM belgelerini dijitalleştirmek için zaten adımlar attı. EARN IT’de olduğu gibi Apple, iCloud’dan verileri silmek istediğini söyledi. Ancak şirket, kullanıcılardan gelen geri bildirimlerden sonra planları rafa kaldırdı ve etki gruplarına danışma sözü verdi.

EARN IT for USA’nın yeni tasarısı hakkındaki görüşlerinizi yorum kısmından yorum yapabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir