Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan EA Games, 2021 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin verileri yayınladı. İşte detaylar…

Dünyayı neredeyse iki yıldır etkisi altına alan bir salgın, milyonlarca hatta milyarlarca bilgisayar, telefon, oyun konsolu, karantina ve yasakla sonuçlandı. Karantina döneminde virüse yakalanan ve evde kalmak zorunda kalan kişiler hobileriyle vakit geçirirken, karantina döneminde sınırlı ya da uygulanamayan hobileri olanlar aylarca akıllı ürünlerle vakit geçirdi.

Bu durum başta oyun şirketleri olmak üzere teknoloji şirketlerinin işine yaradı. Dünyanın en büyük oyun üretici ve dağıtımcılarından EA Games, 2021 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin verileri yayınladı. FIFA, Battlefield, Madden, Apex Legends ve diğer birçok oyuna sahip olan şirket, kârlı ve açık fikirli olmaya devam ediyor.

EA Games 3. çeyrekte büyük kar elde etti

Dün mali raporunu yayınlayan ve üçüncü çeyrek kazançlarını kaydeden EA Games, üç ayda bir önceki döneme göre çok daha başarılı oldu. Şirketin üçüncü çeyrek geliri %7 arttı. Bu da gelirin 1,79 milyar dolara eşit olduğunu gösteriyor. Ayrıca şirketin net rezervasyonları da aynı oranda arttı.

EA Games bir efane haline gelen 11 oyunu

Şirketin net karı %7 oranında artmış olup, dönem içinde dijital veya fiziki olarak satılan şirket ürün ve hizmetlerinin net tutarı olarak tanımlanabilir. Bu artışla birlikte EA Games 2,58 milyar dolarlık net rezervasyon kaydetti.

Raporlar, Apex Legends, FIFA ve Madden Fronten’in istikrarlı büyümesinin EA’ya önemli miktarda fon sağladığını ancak Battlefield 2012’de beklenen getirileri elde edemediğini doğruluyor. Hatta şirket yetkilileri, oyunun kendi sözleriyle hayal kırıklığı yarattığını kabul ederek EA’nın bu yıl zorlandığını söyledi. EA Games’in CEO’su Andrew Wilson şunları söyledi:

Battlefield 2042’nin piyasaya sürülmesi beklentileri karşılamadığı için üçüncü çeyrekte bir zorluk yaşadık.

EA Games’in bu yıl çıkardığı oyunlardan ne kadar memnunsunuz? Şirket, piyasaya sürülen oyunla oyuncunun taleplerini karşılayabildi mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir