Android Sistem WebView nedir?

Android Sistem Web Görünümü, en basit tanımıyla uygulamalar içindeki bağlantıları ve diğer web içeriklerini açmanıza olanak tanıyan bir uygulamadır.

System WebView Android cihazların içine gömülü olarak gelen bir sistemdir. Bu sistem uygulaması içinde yer alan ki kod parçacıkları sayesinde Android cihazlarda kullandığımız herhangi bir uygulamanın içine gömülü olan Tarayıcı ya da örneğin internete bağlanan alışveriş uygulaması gibi internetten veri alan bütün uygulamaların web içeriğini sorunsuzca aktarmasını sağlayan Chrome tarafından destekli bir bileşendir.

Android Sistem WebView sürekli güncellenir mi?

Bu sorunun yanıtına evet diyebiliriz. Kullanıcı dostu olarak geliştirilen bu sistem Android’de en çok güncelleme alan uygulamalardan biridir. Bunun nedeni ise uygulamanın sürekli internet veri tabanına bağlı olarak çalışmasından kaynaklanır. Teknoloji dünyasında uzun süre güncellenmeyen bir uygulamanın açığını bulmak daha kolay hale gelir. Bu noktada önlemleri sıkı tutmak isteyen Google ise Android Sistem WebView sistemini sık sık güncelleyerek kullanıcılarını güvende tutmaya çalışıyor.

Android uygulamaları neden çöküyor? İşte Çözümü!

Android Sistem WebView nasıl etkinleştirilir?

Android 7 Nougat’den itibaren bu uygulama artık kullanılmıyor ve cihazlarda varsayılan olarak devre dışı bırakılıyor. Bu uygulama Android ekosistemi için her ne kadar bir dönemin olmazsa olmazlarından olsa da Artık Google Chrome uygulamasının sahip olduğu özellikler Android Sistem WebView’ı karşılıyor. Bu nedenle dilerseniz bu uygulamayı kapatmanız mümkün.

Bunun yanı sıra Android Sistem WebView’in son dönemlerde amiral gemisi telefonlarda sık sık çökme sorununa neden olduğu da biliniyor. Reddit’te yayımlanan bir bilgiye göre sorun Samsung’un Galaxy S21 gibi üst segment telefon modellerinde patlak veriyor. Bunun yanı sıra bazı Xiaomi kullanıcıları, HTC ve birkaç farklı markanın daha telefonunu kullanan tüketicilerin de şikayetleri var. Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada, “Uygulamaların çökmesine neden olan problemin farkındayız. WebView ile ilgili düzeltme çalışmalarımıza devam ediyoruz” demişti. Ancak isterseniz sistemi kapatabilirsiniz.

Android Sistem WebView nasıl kaldırılır?

Play Store’da WebView uygulamasını aratın. Uygulamayı bulup ardından sonra kaldır seçeneğini seçerek , Android Sistem WebView’ı cihazınızdan kaldırabilirsiniz.

Android Sistem WebView’in nasıl kapatılır?

  • Ayarlar menüsünden Uygulamalar’a ve arından Android Sistem WebView’a tıklayın.
  • Açılan menünün üst kısımda bulunan üç noktaya tıklayın.
  • Güncellemeleri kaldır seçeneğine tıklayın.
  • İşlemi onaylayın ve ardından telefonunuzu yeniden başlatın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir