Teknolojinin her geçen gün çok daha farklı boyutlarda gelişmesi ile beraber üretici şirketler rakiplerinin önüne geçmek için her yolu deniyor. Cihazlardaki en büyük değişim tahmin edersiniz ki kamera kısmında yaşanıyor. Beş adeta arka kamera özelliğine sahip olan Nokia 9 PureView adlı akıllı cihazın yerini alacak olan Nokia 10 hakkında çeşitli bilgiler ortaya çıktı. Amiral gemisi niteliğinde olan bu telefon ikisi önde olmak kaydıysa toplamda 8 adet kameraya sahip olacak. Oldukça fazla kamera sistemi ile gelecek olan Nokia 10’un bu özelliği nile oldukça şaşırttığını da söylemek gerekiyor.

Gelecek yıl, beş adet arka kameraya sahip olan Noekia 9 PureView’i tahtından edecek olan Nokia 10’un bir takım özellikleri ve fiyatı hakkında bilgiler ortaya çıktı. Amiral gemisi nitelikli 8 kameralı telefonun ekran çerçevesi oldukça ince bir şekilde olacak. Bu özelliği ile Meizu’nun yeni cep telefonlarına benzediğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Nokia 10’un ön kısmında çift selfie kamerası yer alacak. Cihazın arka kısmında ise 6 adet görüntü sensörü içeren yuvarlak bir kamera modülünün yer alacağı düşünülüyor. Elde edilen bilgilere baktığımızda gelecek yıl 6 adet kameraya sahip olan akıllı cihazlar trend haline gelecekler. Üretilen akıllı cep telefonlara baktığımızda kamera kısmı her geçen gün farklı boyutlarda gelişiyor ve hatta bazen abartıldığı dahi dile getiriliyor. 

8 1 6

Nokia 10’un fiyatı da sızdırıldı

Cihazın arka kısmında yer alacak olan görüntü sensörlerinin 48, 12, 20, 16 ve 5 megapiksel çözünürlük özelliğine sahip olması bekleniyor. Bunlara ek olarak ise altıncı sensör ToF kamerası olacak. Cihazın ön kısmında yer alan 12 megapiksellik selfie kamerasının kullanıcıların işini göreceği düşünülüyor. Söz konusu bu 8 kameralı akıllı cep telefonun gücünü Snapdragon 865 işlemci sistemi ve 8 GB RAM’den alacağı belirtildi. Bunların yanı sırsa aynı zamanda cihazın 5G bağlantısını da desteklediğini belirtmek gerekiyor. 128 GB dahili depolama alanı ile karşımıza çıkacak olan Nokia 10’un fiyatının ise 1.000 dolar şeklinde olacağı belirtildi. Şimdiden heyecanlandıran Nokia 10’un kamera gücü oldukça yüksek olarak gözükse de diğer özellikleri ile de tatmin edip etmeyeceği akıllarda soru işaretidir. Kısa zaman sonra raflarda yerini alacak olan Nokia 10, merakla bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir