2010 yılında yayınlanan ve 2014 yılından bu yana en çok tercih edilen ve indirilen bilardo oyunu 8 Ball Pool, adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı. Söz konusu bu oyun, ‘En Çok İndirilen Mobil Bilardo Oyunu’ oldu.

Akıllı telefonlardan ya da tabletlerden uygulama mağazalarına giren herkes, günün birinde mutlaka 8 Ball Pool oyunu ile karşı karşıya gelmiştir. Yıllardır sevilerek oynana 8 Ball Pool, ilk olarak 2010 yılının Ekim ayı içerisinde Miniclip bünyesinde piyasasında yerini aldı. Bir Flash oyun olarak oyuncuların beğenisine sunulan oyun, devrin değişmesi ile mobil sektöründe de yerini aldı ve 2014 yılından bu yana ise en çok indirilen oyun olma başarısını elde etti. 2013 yılında mobil platformlarda oynanmak üzere yayınlanan 8 Ball Pool, 2014 yılından bu yana ise en çok indirilen mobil bilardo oyunu olma başarısını elde etti. Oyun, geçtiğimiz günlerde ise dünya çapında bir başarıya imza attı. 8 Ball Pool, ‘En Çok İndirilen Mobil Bilardo Oyunu’ unvanını alarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmayı başardı. 

8 Ball Pool dünya rekoru kırdı

19 1629143617

Konuyla ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre 8 Ball Pool, bugüne kadar 796 milyon 721 bin 888 kişi tarafından indirildi. Miniclip’in adeta bir numaralı oyunu olarak nitelendirilen 8 Ball Pool, her ay 260 milyon saat kadar oynanıyor ve oyunda her saniye içerisinde 4 bin adet bilardo topu deliğe sokuluyor. 8 Ball Pool oyunu bir dönem, Candy Crush Saga ve Pokemon GO gibi dev oyunları da geride bırakmayı başardı. 

Guinness Rekorlar Kitabı Hakemi Richard Stenning, yaptığı açıklamada Rekorlar Kitabı’na girmenin pek de kolay olmadığını dile getirdi. Stenning, bunun oldukça büyük bir başarı olduğunu ve indirmelerin her geçen daha da artmaya devam ettiği düşünüldüğünde pek de geçilmesi mümkün olmayan bir başarı elde edildiğinin altını çizdi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir