7 Days to Die adıyla piyasaya sürülen oyun için erken erişim süresi sona eriyor. Oyun 2013’te erken erişim ile sunulmuştu. İşte detaylar.

2013 yılında The Fun Pimps imzasıyla piyasaya sürülen 7 Days to Die oyunu, en iyi zombi oyunları arasında yer almayı başardı. 2013 yılından beri erken erişim dönemi devam eden oyun, erken erişim süresinin sona ermesiyle birlikte tam sürümüyle piyasada olacak. 1.0 sürümüne güncellenecek olan oyun, 11 yıldan beri erken erişim olarak piyasada yer aldı.

11 Yıllık Gecikme

Erken erişim dönemi oyunlar için genellikle 1 yıl içerisinde tam sürüme geçiş ile sonlanıyor. Ancak 7 Days to Die yaşanılan sorunlar nedeniyle bu süreci bitiremedi. Oyuncular dahi duruma alışmıştı. 11 yıllık sürenin ardından erken erişim döneminin sona ereceğini duyuran şirket, bundan sonraki süreçte tam sürüm olarak piyasada yer almaya başlayacak. Açık dünya hayatta kalma oyunu olarak duyurulan zombi oyunu, oyuncuların beğenisini kazanmayı başardı.

Erken Olmadı mı? 7 Days to Die Tam Sürümü Geliyor
Erken Olmadı mı? 7 Days to Die Tam Sürümü Geliyor

Konsol Sürümünde Büyük Sorun

Şirket yaptığı açıklamada 1.0 sürüm ile oyunun tam sürüm olarak piyasada yer alacağını belirtti. Ancak konsol oyuncuları için büyük bir sıkıntı var. Zira 7 Days to Die oyununu konsollarda satın alan kullanıcıların 1.0 sürüm için yeniden satın alma yapması gerekecek. Konsol oyuncularını üzecek bu gelişme, erken sürüm ile yeni sürüm arasında büyük farklar olması nedeniyle yaşandı. Şirket açıklamasında geliştirmenin mümkün olmaması nedeniyle 7 Days to Die 1.0 sürümü için satın almanın zorunlu olduğu ifade edildi.

7 Days to Die yeni sürümde oyuncular için yenilikler de olacak. İlk açıklamalara göre kontrol konusunda daha gelişmiş özellikler, zombilerdeki yeni türler, araçlar ve yeni zorluk seviyeleri 7 Days to Die’da yer alacak.

Oyun şu anda Steam’de 24,99 dolara satılıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir