Kaçak iPhone modellerine yönelik yapılan operasyonlar her yıl haberlere konu olurken, iPhone 13 modelleriyle yakalanan popülerlik illegal alandaki hareketliliği de arttırıldı. Dünya basınında yer alan son haberlerde değeri 6 milyon dolar olan kaçak iPhone 13 ele geçirildi. Hindistan’da yaşanan olayda gümrük yetkilileri, iPhone’ların Hintli bir ticari firmaya ait olduğunu öğrendi. Kargoların kontrol sırasında yapılan incelemelerde kargo teslimi sırasında beyan edilen ile kargo paketleri arasında tutarsızlık tespit edildi. Ardından paketlerde yapılan incelemeler ile birlikte gerçek ortaya çıkarıldı. Güvenlik gereği ile şirket adı gizli tutulurken bu olay hem ülke hem de dünya basınında büyük ilgi gördü.

3646 bin iPhone 13 yasa dışı ithal edilecekti!

Kargo paketlerinin tek tek açılmaya başlanmasıyla birlikte toplamda 3646 adet iPhone 13 modeli ele geçirildi. Sadece bu cihazların toplam değerinin 5,7 milyon dolar olduğu belirtildi. iPhone 13 modelleriyle birlikte 12 Google Pixel 6 Pro modeli ve Apple Watch modellerinin de aralarında yer aldığı pek çok giyilebilir cihaz ele geçirildi.

Apple’ın sadece bir hafta sonunda Çin’de 10 milyona yakın satış yapması ve 1 aylık satış öngörülerinin 40 milyon civarında olması, kullanıcıların ilgisinin çok yüksek olduğunu gösterdi. Bu durum da haliyle kaçak modellere olan ilgileri daha da arttırıyor. Üstelik Apple mağazalarının iPhone 13 Pro akıllı telefon sıkıntısı çektiği bir dönemde binlerce iPhone 13’ün ele geçirilmesi de dikkat çekti.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir