Samsung amiral gemisi Galaxy S24 5G hız testinde iPhone 15 ile kıyaslandı. İşte iki telefonun 5G testindeki galibi…

Tüm dünyada akıllı telefon denildiğinde akla ilk gelen markalardan olan Samsung ve Apple amiral gemileriyle kıyaslanmaya devam ediyor. Şimdi ise Galaxy S24 5G hız testine sokuldu ve performansıyla iPhone 15 modeliyle kıyaslandı.

5G’de Galaxy S24 ve iPhone 15 Karşı Karşıya!

5G çoğu yerde henüz kullanılmamış olsa da yeni teknoloji bu duruma çok daha hızlı adaptasyon sağlıyor. Orta segment modellerde dahi yer almaya başlayan bu teknolojinin kullanıldığı pazarlar arttıkça yaygınlaşması da mümkün olacak. Şimdi Ookla tarafından yapılan yeni testlerde en hızlı telefonların hangileri olduğu da belirlendi. Bu testlerde Galaxy S24 ve iPhone 15’in hangi alanlarda daha hızlı olduğu belli oldu.

5G Hız Testinde Galaxy S24 ile iPhone 15 Karşı Karşıya Geldi
5G Hız Testinde Galaxy S24 ile iPhone 15 Karşı Karşıya Geldi

Galaxy S24 15 bölgede daha hızlı internet sunmayı başardı. Bu ülkeler ise şöyle; Fransa, Hong Kong, Hindistan, Meksika, Katar, İspanya, Tayland, Filipinler, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve ABD. ABD ve pek çok Avrupa ülkesinde Galaxy S24 daha hızlı veri aktarımı sağladı. Buna karşın iPhone 15 serisi sadece Endonezya, Japonya ve Güney Kore’de öne geçti. Ancak bu durum oldukça ilginç bir olayı da ortaya çıkardı. Öyle ki Apple’ın anavatanında Samsung, Samsung’un anavatanında ise Apple daha iyi performans sergiledi. Testlerde 55 Mbps ile 917 Mbps aralığında sonuçlar alındı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir