Ocak ayında büyük yanardağ patlaması ile birlikte internet kesintisi yaşanan için Tonga’da 5 hafta sonra sevindirici bir gelişme yaşandı.

Tonga’da 5 hafta önce Ocak ayı içerisinde aktif bir volkanik hareketlilik yaşandı. Yaşanan patlama olayı sonrası 6 kişi yaşamını yitirirken volkandan çıkan lavlar, bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki pek çok evi yuttu. Patlama sonrası internet hatlarında da problemler meydana geldi. Bu nedenle 5 haftadan beri pek çok farklı bölgede internet erişimi sağlanamadı.

Ülkedeki pek çok sektörün olumsuz bir şekilde etkilendiği internet kesintisi ile ilgili ise yeni bir gelişme yaşandı. Büyük yanardağ patlaması sonrasında yaraların sarılmaya çalışıldığı ülkede internet bağlantısının onarılması ve yeniden internetin aktif hale getirilmesi için yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında ise 3 Şubat günü itibari ile özel bir ekibin ülkeye geldiği ve 57 mil uzunluğunda fiber optik kablo ile yeniden bağlantıların sağlandığı belirtildi. 

“18 gündür 24 saat kesintisiz çalışma yapıldı”

Tonga Cable Ltd CEO’su James Panuve tarafından yapılan açıklamada “Karşılaştığımız felaketi kimse tahmin edemezdi” denildi. Açıklamalara göre ekipler 24 saat aralıksız bir şekilde çalışırken 18 gün boyunca süren internet onarım çalışmaları ile birlikte Tonga’da internet yeniden aktif hale getirildi.

Geçtiğimiz gün itibariyle yapılan resmi açıklamalarda ülkedeki internet hizmetinin aktif hale getirildiği belirtildi. Böylece günlerden beri süren kesintiler sona erdi. Kullanıcılar internet hizmetinden faydalanmaya başladı. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir