Asus Chromebook CM14 adıyla geliştirilen yeni Chromebook modeli tanıtıldı. Yeni modelde 45W şarj desteği var.

Chromebook piyasasının en etkili markalarından birisi olan Asus, Chromebook ailesinin yeni üyesini tanıttı. Asus Chromebook CM14 adıyla tanıtılan yeni model, ekonomik olduğu gibi verimliliği üst düzeye çıkarıyor. Asus, tanıtımda yeni modelin iş ve eğitim için ideal seviyelerde olduğunu vurguladı.

Asus Chromebook CM14 Özellikleri Neler?

Asus Chromebook CM14’te ARM işlemciler yer alıyor. 14 inçlik ekranı ile pil verimliliğinin de arttırıldığı ekran 16:9 ekran oranını destekliyor. Ekrandaki diğer özellikler arasında; 1920 x 1080 piksel (FHD) çözünürlük, 60 Hz yenileme hızı, %45 NTSC renk gamı ve 220 nit tepe parlaklık seviyesi yer alıyor.

45W Şarj Destekli Asus Chromebook CM14 Tanıtıldı
45W Şarj Destekli Asus Chromebook CM14 Tanıtıldı

MediaTek Kompanio 520 işlemcinin tercih edildiği model, 8 GB LPDDR4x RAM ve 128 GB eMMC depolama alanı bulunuyor. ChromeOS olması sayesinde uygulamalarda daha esnek seçenekler sunan Asus’un yeni modelinde Android ve Linux uygulamaları kullanılabiliyor. Telefonda önceki pek çok modelde olmayan bir özelliğe de yer verilmiş. Öyle ki sıvı dökülmesine karşı özel bir korumanın yer aldığı bilgisayar klavyesi MIL-STD 810H ABD askeri standartlarında.

WiFi 6 destekli olan modelde Bluetooth kablosuz bağlantı seçenekleri de mevcut. Önde 720p HD web kamerasıyla kullanımda olacak modelin satışta tek bir versiyonu olacak. Üstelik model 42Whr batarya ile kullanılabileceği gibi bu batarya 45W şarjla destekleniyor. Yeni model 325 dolar etiket fiyatı ile raflardaki yerini alacak. renkte ise sadece gri seçenek var.

Yeni modeli satın almak isteyenler Hindistan gibi satışa çıktığı bölgelerde Amazon aracılığı ile astın alma yapabilecek. 325 dolarlık fiyatı ile bütçe dostu olan yeni Chromebook, bugüne kadar sunulan modellere göre daha gelişmiş özellikler sunuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir