2025 senesinde Türkiye’deki tüm polislere yaka kamerası takılacağı dün akşam İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklandı. Dün akşam CNN programına katılan Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bahsettiğimiz konu hakkında şu şekilde konuştu; “2025’te tüm polislerimize yaka kamerası takılacaktır. Polisle vatandaşın konuşmaların tamamında benim polisimin, jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edileceğini diyebilirim”

Sözlerine ek şunları dile getirdi:.

Aynı şey vatandaş için de geçerli olacak. Sen benim kim olduğumu biliyor musun? soruları kayıt edilecek. Herkes bilecek ki Türk polisi artık kayıt dahilinde gözetilmektedir. ASELSAN şirket yapacak bu teknolojiyi. Daha bir yeni görüşme gerçekleştirdim. ASELSAN firması bu kameralara yüz tanıma sistemi de kurdu. Evraklarına bakılırken, merkezden kamerayı izleyen görevliler hemen aranan kişiyse müdahale edebilecek.” şeklinde konuştu.

2025 senesinde Türkiye’deki tüm polislere yaka kamerası takılacağı dün akşam İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklandı.

Kamera Sistemi, Anlık Canlı Görüntü İşleyebiliyor

Zaten kullanımda olan ancak henüz geniş çaplı kullanımı olmayan bu sistem, özellikle yüz tanıma konusunda dikkatleri üzerine çekiyor. Bu konu hakkında daha fazla detayın önümüzdeki aylarda paylaşılması gerektiği düşünülüyor.

Diğer ülkeler çapında kullanımı da çok yüksek olan yaka kameraları, birçok durum için önemli bir kanıt niteliği oluşturuyor. Davranışlara karşılıklı olarak olumlu etki göstereceği de bilinen özellikler arasında yer alıyor. 

2025 senesinde Türkiye’deki tüm polislere yaka kamerası takılacağı dün akşam İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklandı.

Yeni teknolojik gelişmeler ile beraber gerek görüntü kaliteleri gerekse kullanım süreleri açısından ciddi şekilde artan yaka kameraları, birçok yalan iddiayı ortadan kaldırabilmek gibi bir yeteneğe de sahip. Bazı bölgelerde gerçek zamanlı olarak da kullanılabildiğini belirtelim. Bazı ülkelerde polis merkezleri sahasındaki polislerin kameralarına mobil bağlantı üzerinden ulaşım sağlayarak canlı görüntü alabilmekte. Ayrıca bu sayede canlı yönlendirme yapabiliyor konumda oluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir