Apple Pencil kullanmak isteyemeyenler ya da alternatif arayanlar için 2024’ün en iyi 5 Apple Pencil alternatifini derledik.

Apple modelleri arasında en yaygın kalem kullanılan ürün iPad modelleridir. Apple Pencil, Apple Pencil 2 ile kullanılması için tasarlansa da bu kalemler zorunlu değildir. Kalem kullanmak istediğinizde Apple Pencil dışındaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

İşte 2024’ün En İyi Apple Pencil Alternatifleri

Logitech Crayon
Logitech Crayon

Logitech Crayon

Çoğu iPad sahibi için en iyi Apple Pencil alternatifi olarak kabul edilen Crayon, Logitech imzası taşıyor. Basınç hassasiyetinin olmaması en büyük eksisi olsa da Apple Pencil teknolojisine en yakın kalem olarak dikkat çekmektedir. iPad ile bağlantıda alternatifler arasında en hızlısı olan cihaz, pil ömrüyle tüm gün boyunca işleri yapmanızı sağlıyor. İşletim sistemi iOS 12.2 ve üstündeki modellerde çalıştığından dolayı cihazınızın 2018’den itibaren piyasaya sürülen tüm iPad’lerle çalışacağını unutmayın.

Meko Universal Stylus
Meko Universal Stylus

Meko Universal Stylus

Kısıtlı bütçeye sahip olanlar 2. sırada Meko yer alıyor. Meko Universal Stylus’u tablet ekranında kullanmak isteyenler daha az ödeme yaparak iyi bir kaleme sahip olabilir. Tüm dokunmatik yüzeylerle uyumlu olarak geliştirilen Universal Stylus, çelik ve alüminyum yapısıyla göz alıcı görünüyor. Kalemin en dikkat çeken özelliği ise şeffaf uç kısmı. Böylece dokunma ya da çizme konusunda kişiler ekranı görebildiğinden dolayı zorlanmadan Apple Pencil alternatifi olarak kullanılabilir.

Adonit Pro 4
Adonit Pro 4

Adonit Pro 4

Hassas çizgiler çizmeniz gerektiğinde ya da tasarım yaptığınızda en iyi Apple Pencil alternatifi Adonit Pro 4’tür. Kalem serinin 4. versiyonu, ekrandaki çizgilere hakim olmanızı sağlıyor. Hassas yapısı sayesinde kolayca ayarlanabilecek olan kalem, akıllı bir özelliğe sahip değil. İnce uç, tüm hassas çalışmalarınızı yapmanızı sağlıyor. Tüm dokunmatik cihazlarda çalışabilen Pro 4, üstelik kolay taşınabilmesi adına özel kancalara sahip.

Adobe Ink & Slide
Adobe Ink & Slide

Adobe Ink & Slide

Creative Cloud ile bütünleşik olarak çalışması sayesinde Adobe programlarını kullananlar için en iyi Apple Pencil alternatifi olarak görülüyor. Adobe Creative Cloud ile senkronize edilmesi sayesinde uygulamalara daha fazla hakim olabilirsiniz. Basınç duyarlılığı sayesinde daha kolay çizgiler ve vuruşlar yapabilirsiniz. Piksel noktalı uç, diğer kalemler arasında Adobe’nin farklı olmasını sağlamaktadır. Üstelik LED renkler ile kişiselleştirmeler yapabilmek de mümkün.

Zagg Pro Stylus 2
Zagg Pro Stylus 2

Zagg Pro Stylus 2

Listenin son sırasında en iyi Apple Pencil alternatifi olarak Zagg Pro Stylus 2 yer alıyor. Farklı renkleri ile satın alma öncesinde göz alan Zagg ürünü diğer modellere göre daha ağır. Kablosuz şarj desteği bulunan cihazda hassas çizim ve yazım yapılabilir.

Tüm bunlar arasından seçim yapmakta zorlanıyorsanız aşağıdaki seçeneklere göre tercihinizi yapabilirsiniz.

  • Daha ucuz model arayanlar için Logitech Crayon
  • Uygun fiyatlı model arayanlar için Meko Universal Stylus
  • En ince uçlu model arayanlar için Adonit Pro 4
  • Adobe Creative Cloud ile çalışmak isteyenler için Adobe Ink & Slide
  • Çift uçlu bir model arayanlar için Pro Stylus 2

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir