Taşınabilir monitörler kullanıcıların farklı cihazlardan görüntü almasını sağlar. İşte 2024’teki en iyi 5 taşınabilir monitör seçenekleri…

Ekranı olmayan çok sayıda cihazınız varsa ya da ekranınızda dokunmatik gibi farklı tasarımsal özelliklere ihtiyacınız varsa en iyi seçenek taşınabilir monitörler arasından seçim yapmaktır. 2024 itibariyle yapılan son pazar araştırması, bu alandaki en iyi monitörlerin belirlenmesini sağladı. Üstelik taşınabilir monitörler dizüstü bilgisayarlara bağlanarak ikini ekran görevi de görebildiğinden dolayı oldukça işlevsel.

İşte 2024’ün En İyi 5 Taşınabilir Monitörleri

Mobil cihazlarda, dizüstü modellerde ikinci ekrana ihtiyacınız varsa, aşağıdaki listedeki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

2024'teki En İyi 5 Taşınabilir Monitör
2024’teki En İyi 5 Taşınabilir Monitör

Asus ZenScreen MB16AHG

Listenin ilk sırasında pek çok özelliği ile öne çıkan Asus ZenScreen MB16AHG yer alıyor. otomatik olarak değiştirilebilen ekran yönü, 144Hz ekran yenileme hızı ve katlanabilir özel standıyla gelen Asus ZenScreen MB16AHG, bütçe ile biraz cepleri zorlayabilir.

Ekran boyutu: 15,6 inç LCD, 144Hz’de 1080p

Bağlantı seçenekleri: USB-C, Mini HDMI, ses çıkışı

Çok yönlü taşınabilir ekran olarak öne çıkan bu modelde, yüksek çözünürlükte görüntüler elde edilebiliyor. 144Hz yenileme hızı, FreeSync, dahili hoparlörler ve kulaklıklar için ses girişi monitörün öne çıkan özellikleri arasında.

2024'teki En İyi 5 Taşınabilir Monitör
2024’teki En İyi 5 Taşınabilir Monitör

ViewSonic VA1655

ViewSonic VA1655, bütçeye uygun model arayanların değerlendirebileceği bir seçenek. 15,6 inç Full HD ekranı ve dahili hoparlörüyle gelen cihazda düşük yenileme hızı ve ekran tepki süresine dikkat edilmeli. Ancak ortalama özelliklere sahip bir monitör arayanlar için ViewSonic modeli yeterli desteği sağlayacak durumda.

Ekran: 15,6 inç, LCD, 60Hz’de 1080p

Bağlantı seçenekleri: USB-C, Mini HDMI, ses çıkışı

Oyun ya da çok hareketli multimedya içerikleri ile çalışmayacaksanız bu özellikleriyle ViewSonic VA1655 ideal seçeneklerden birisi olacaktı. Eğer dış alanda çok fazla çalışma yapacaksanız bu modelin yoğun parlaklık ve güneş ışığında iyi performans vermediği de unutulmamalı.

2024'teki En İyi 5 Taşınabilir Monitör
2024’teki En İyi 5 Taşınabilir Monitör

Asus ROG Strix XG17AHP

İkinci ekranda oyun deneyimi yaşamak isteyenlerin tercih edebileceği ilk seçeneklerden birisi Asus ROG Strix XG17AHP. Düşük tepki süresi ve yüksek yenilme hızıyla etkileyici grafikleri yansıtabilen model üstelik dahili pile sahip. Böylece güç tüketiminde işleri kolaylaştıran Asus’un yeni modeli rakiplerine göre daha büyük ekranı, hareket halindeyken dahili pil ile kolay kullanım, tripod ve çanta ile birlikte gelmesi öne çıkmasını sağlıyor.

Ekran Boyutu: 17,3 inç LCD, 240Hz’de 1080p

Bağlantı Seçenekleri: USB-C, Mikro HDMI, ses çıkışı

3 milisaniye tepki süresi ve 240Hz’e kadar yenileme hızı ile Asus, taşınabilir monitör dünyasında en iyi seçeneklerden birisini yaratmayı başarmış durumda. Hızlı şarj edilen 7800mAh pil, yaklaşık üç saatlik oyun oynama süresi sağlıyor.

2024'teki En İyi 5 Taşınabilir Monitör
2024’teki En İyi 5 Taşınabilir Monitör

Espresso 17 Pro

En iyi dokunmatik ekran deneyimi yaşamak isteyenler için ise Espresso 17 Pro öne çıkıyor. 4K çözünürlüğü destekleyen yüksek parlaklığa ve renk gamına sahip olması ile modeli farklı kılıyor. 4K çözünürlüklü büyük dokunmatik ekranda çalışma kolaylığı sağlayan monitör fotoğraf ve video işlerinde de işleri kolaylaştırıyor.

Ekran Boyutu: 17,3 inç LCD, 4K ( 60Hz’de 3840 x 2160p )

Bağlantı Seçenekleri: USB-C, HDMI, Mini DisplayPort, DVI-D

2024'teki En İyi 5 Taşınabilir Monitör
2024’teki En İyi 5 Taşınabilir Monitör

Ricoh 150BW

Ricoh’un 150BW’si, kablo olmadan bağlantı kurulmasını sağlıyor. Kablosuz taşınabilir monitör olarak pazarda farklılık yaratan Ricoh 150BW, 3 saatlik kullanımı destekleyen bataryasıyla da dış alanlarda kullanımı mümkün kılıyor. Diğer monitörlerdeki LCD panellerin aksine yüksek kontrastlı OLED panelin kullanıldığı ekran böylece çok daha net görüntüler sunuyor.  Miracast desteği ile bu desteğe sahip tüm cihazlardan görüntü aktarımı yapılabilecek Ricoh 150BW, diğer modellere göre daha ince ve hafif.

Ekran Boyutu: 15,6 inç OLED, 60Hz’de 1080p

Bağlantı Seçenekleri : Kablosuz, USB-C

Kullanım amacınıza göre en iyi monitörler arasından seçim yaparak, iyi bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir