Windows 7 için Microsoft desteği bitmiş olsa da hala kullanılıyor. İşte Windows 7 kullanmanın geçerli 3 nedeni.

Microsoft’un en yaygın kullanım oranlarına ulaşan işletim sistemlerinden birisi Windows 7. 22 Temmuz 2009 yılında piyasaya sunulan ve geçtiğimiz yıllarda desteği kesilen işletim sistemini pek çok uygulama da artık desteklenmiyor. Ancak Windows XP sonrasında büyük bir geçiş olarak görülen işletim sistemi aynı zamanda kullanım alışkanlığı yarattı. Windows 8’den etkilenmese de Windows 10’un çıkışı sonrasında kullanım oranları düşmeye başlayan işletim sistemi pek çok kullanıcı için hala unutulmazlar arasında.

2024’te Windows 7 Kullanmanın Geçerli 3 Nedeni
2024’te Windows 7 Kullanmanın Geçerli 3 Nedeni

İşte Windows 7 Kullanmanın Geçerli 3 Nedeni

Tasarım

Windows XP’den Windows 7’ye geçiş yapılmasıyla tasarım anlamda önemli bir yeniliğe gidildi. Bu nedenle de Windows 7 kullanıcılar için Windows işletim sisteminde tasarım geleneğinin oturmasına neden oldu. Cam görünümlü sayı saydam pencere tasarımları, yenilikçi duvar kağıtları Windows 7’nin hala cazip olmasını sağlayan etkenler.

Sadelik ve Hız

Windows 10 ve Windows 11 düşünüldüğünde Windows 7 çok daha sade. Bu da hız anlamında ciddi avantaj sağlıyor. Gereksiz servis ve uygulamalara sahip olmayan Windows 7 daha hızlı ve en önemlisi şifresiz oturum açmayı destekliyor. Windows 11 gibi sistemlerde Microsoft hesabı ile oturum açma, şifreli girişler, Microsoft Store gibi ek uygulama ve araçlar ister istemez sistemde yük oluşturuyor. Üstelik kişisel veri toplama noktasında da diğer sistemlere göre daha esnek.

Windows 7’nin Efsane Oyunları

Windows 7 ile birlikte gelen oyunlar çoğu kişi için nostalji durumunda. Solitaire, satranç, mayın tarlası gibi pek çok oyun Windows 7’de zaman geçirmek için birebirdi. Nostalji yaşamak isteyenler için de tüm bunlar Windows 7 kullanmanın 3 nedeni arasına giriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir