Konforluk ve sağlamlık konusunda akıllara ilk gelen isim İsveçli otomobil üreticisi Volvo Cars oluyor. Şirketten yapılan açıklamada, şirketin uzun vadeli çevre planları arasında 2024 yılı başından itibaren dizel motorlu otomobil üretimini durdurulacağı belirtildi. Böylelikle marka bu adımı atan ilk otomobil üreticilerinden biri olacak.

Volvo elektrikli araçlar arasında liderliğe oynayacak
Volvo dizel araç üretimini bitiriyor!

New York düzenlenen İklim Haftasında dizel motora sahip son otomobilinin 2024 yılının başlarında montaj bandından çıkacağını duyuran firma, aynı zamanda 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi planlıyor. Temel hedefleri, 2040 yılına kadar karbon sıfır bir şirket haline gelmek.

Elektrikli motorlara merhaba, içten yanmalı motorlara güle güle

Volvo geçtiğimiz yıl Kasım ayında Geely ile içten yanmalı motorlar konusunda uzmanlaşmış bir ortak girişimi olan Aurobay firmasındaki bulunan hisselerini satmıştı. Şirket yaptığı açıklamada, artık Ar-Ge bütçemizin tek bir kuruşunu bile yeni içten yanmalı motorlar için harcamayacağız, yeni gelişen motor teknolojilerine harcayacağız şeklinde açıklamasında bulundu.

Bu konuyla ile ilgili Volvo şirketi İcra Kurulu yetkili ismi Jim Rowan şöyle ifadelerde bulundu “Elektrikli güç aktarma teknolojileri bizim geleceğimiz ve içten yanmalı motorlara kıyasla artık daha üstün, daha az gürültülü çalışma, daha az titreşimli, kullanıcılar için daha az servis maliyeti ve sıfır egzoz gazı emisyonu üretiyorlar” ifadelerini kullandı.

Volkswagen’in emisyon açıklamasından sonra Avrupa’da dizel otomobil satışlarında azalma görüldü. Otomobil üreticileri ürün ambarlarındaki ve siparişlerinde dizel model sayısını azaltmaya devam ediyor. Dizel ile çalışan otomobiller 2015 yılında Avrupa’daki yeni otomobil satışlarının yüzde 50’sinden fazlasını oluştururken, bu yılın Temmuz ayında bu oran yüzde 14’civarına düştü.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir