Katlanabilir akıllı telefon segmentinin yeni modelleri 2024’te tanıtılacak. İşte sektöre yeni giriş yapacak, tanıtılması beklenen katlanabilir telefonlar.

Katlanabilir telefon modelleri için yeni modeller ile yaygın bir kullanımın olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda ilk örnekleri geliştirilen katlanabilir akıllı telefonlarda 2024 yılı itibariyle yeni modeller de piyasada yer alacak. her ne kadar henüz Apple cephesinden bir katlanabilir model gelmemiş olması Apple kullanıcılarında hayal kırıklığı yaratmış olsa da Oppo, Vivo, Samsung gibi pek çok marka katlanabilir telefonlarıyla sektörde yer almaya başladı. 2024 yılında rekabetin çok daha fazla olması bekleniyor. Bu nedenle hareketli bir yıl geçirilmesi mümkün.

2024’te Tanıtılacak Katlanabilir Telefonlar Neler?
2024’te Tanıtılacak Katlanabilir Telefonlar Neler?

İşte 2024’te Tanıtılacak Katlanabilir Akıllı Telefonlar

2024 yılında yapay zeka gibi pek çok yeniliklerin yanı sıra katlanabilir akıllı telefonlarda da hareketlilik bekleniyor.  Oppo Find N5 Flip gibi bazı modellerin üretilmeyeceği öne sürüldü ancak resmi bir açıklama yapılmadı. Samsung’un katlanabilir modellerden vazgeçmesi beklenmiyor. Bu nedenle Galaxy Z Fold serisinin yeni üyesi Galaxy Z Fold 6 tanıtılacak. Özellikle Apple’ın katlanabilir model tanıtacağı yönündeki haberler çoğaldıkça yeni ve daha güçlü modeller ile Samsung’un piyasada yer alması bekleniyor. 2024 yılında tanıtılması beklenen katlanabilir telefonlar ve modellerin satışa çıkacağı bölgeler şöyle;

  • Galaxy Z Fold6 / Z Flip6 (Global)
  • Samsung W25 / W25 Flip (Çin)
  • OnePlus Open 2 (Global)
  • OPPO Find N5 (Global)
  • Xiaomi Mix Fold 4 (Global)
  • Xiaomi Mix Flip (Çin)
  • Vivo X Fold3 (Global)
  • Vivo X Flip 2 (Çin)

Daha öne piyasaya sunulacağı belirtilmiş olmasına rağmen Oppo Find N5 Flip modeli 2024 yılı planından çıkarıldı. Şirketin katlanabilir modellerde farklı bir strateji izleyeceği düşünülüyor. Bunun yanı sıra Apple ve Google cephesinden de yeni katlanabilir modellerin gelmesi bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama ya da somut bir sızıntı olmadığı için listeye bu iki marka girmedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir