İlerleyen zamanlarda sunulması beklenen yeni emoji seçenekleri paylaşıldı. Emoji tasarımlarındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor, gün geçtikçe emoji arşivi büyümeye devam ediyor.

Uzun zamandır kullandığımız emojiler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bazı insanlar yalnızca emojiler kullanılarak iletişimini yürütebiliyor. Özellikle genç kesim hemen hemen tüm konuşmalarında emoji kullanmayı ihmal etmiyor. Şu anda yüzlerce emoji kullanımda olsa da emojilerin yenileri tasarlanmaya devam ediyor.

Yeni emojiler arasında Anka kuşundan misket limonuna bir çok farklı emoji yer alıyor

Söylentilere göre 2024 yılında gelecek emojiler arasında yatay olarak sallanan kafa, dikey olarak sallanan kafa, Anka kuşu, misket limonu, kırık zincir, kahverengi mantar, aile sliuetleri ve birden çok cilt tonu seçeneği bulunan insan emojilerinin yer alacağı görülüyor. Tahminlere göre bu karakterlerin Konsorsiyumu önümüzdeki eylül ayında onaylanacak ve Emoji 15.1 spesifikasyonuna dahil edilecek. Bu emojiler hala onay aşamasında bulunsa da hepsinin onaylanacağı tahmin ediliyor.

2024’te sunulması beklenen emojiler ortaya çıktı

Emoji 15.1 karakterlerinin Eylül 2023 tarihinde son hallerini almasının ardından Apple ve Google gibi isimler emojileri gelecekteki yazılım güncellemeleriyle kullanıcılarına sunacak. Emojilerin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda henüz net bir tarih bulunmuyor. Artık sonuna ulaşıldığı düşünülen ancak her zaman bir şekilde daha da geniş seçenekli hale getirilen emoji arşivi, zamanla çok büyüdü fakat en çok kullanılan emojiler hâlâ değişmiyor, kullanıcılar genelde yeni seçeneklere çok fazla göz atmıyor. Kullanıcılar elinin altında olan ve son kullandığı emojileri kullanmayı tercih ediyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir