Gizem oyunları, bulmacaları çözerek ilerlemeyi sevenlere hitap ediyor. İşte 2024’te oynamanız gereken en iyi 10 gizem oyunu…

2024 yılı itibariyle klasikler ve yeni çıkan oyunlar olmak üzere gizem oyunu sevenler için seçenekler oldukça fazla. Aklınızı zorlayacak ve tüm detayları birleştirerek bütüne gitmeniz gereken bu oyunlarda 2024 itibariyle en iyi 10 gizem oyunu belli oldu.

Theif Gold

Square Enix/Thief Gold ortaklığı ile 1998 yılında piyasaya sunulan bu oyun, yıllar geçse de bu türün en iyilerinden birisi. Usta hırsız Garrett ile oyuncuların dahil olduğu oyun, birinci şahıs türünde. 15 farklı görevin yer aldığı bu oyunda üstelik yıllardan beri pek çok özel mod ve eklentiler mevcut.

Dishonored

Gizem oyunları arasında bir diğer popüler oyun ise Dishonored. 2012 yapımı olan oyunda Bethesda imzası bulunuyor. Farklı platformlarda desteklenmesiyle de kısa sürede popülerlik kazanan oyun, Corvo Attano ile maceraya atılacağınız bu oyunda, katilleri bulmanız gerekiyor. Grafikleriyle farklı bir oyun dünyasının yaratıldığı Dishonored’de özel güçler işinizi kolaylaştıracak.

2024’te Oynamanız Gereken En İyi 10 Gizem Oyunu
2024’te Oynamanız Gereken En İyi 10 Gizem Oyunu

Gloomwood

New Blood Interactive imzasıyla piyasaya sunulan Gloomwood, 2022 yılında tanıtılmıştı. Piyasaya yeni sürülen oyunlardan birisi olmasıyla dikkat çeken Gloomwood, 1990’lı yıllarda geçen bir hikayeye sahip. seviye seviye ilerleyebileceğiniz bu oyunda, gizemler oldukça zorlu.

Hitman: World of Assassination

Hitman: World of Assassination, 26 Ocak 2023 tarihinde piyasaya sunulmuştu. Tüm platformlarda desteklenen bu oyun, 2015 yılında geliştirilmeye başlanmıştı. Bu nedenle büyük beklentilerin olduğu oyun kısa sürede bu beklentilere yanıt vermeyi de başardı. Kiralık bir ajanı yönlendirdiğiniz bu oyunda zorlu oyunun yanı sıra doğru yerlere gitmeli, düşmanlarınızı alt etmelisiniz.

Mark of the Ninja

9 Ekim 2018 tarihinde yeniden yapım olarak piyasaya sunulan Mark of the Ninja, adından da anlaşılacağı üzere gizem oyunuyla ninjayı bir araya getiriyor. 2D yapısıyla dikkat çeken bu oyunda, oyuncuların dünyadaki adaleti sağlaması gerekiyor.

Splinter Cell: Chaos Theory

Ubisoft’un piyasaya sunduğu Splinter Cell: Chaos Theory, 2005 yapımı. Bir oyun serisi olarak geliştirilen bu oyun, yapımın en çok beğenilen versiyonu oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nin düşmanlardan kurtuluşu üzerine olan bu oyun, 2024 yılında dahi hala en iyiler arasında yer alıyor.

Metal Gear Solid: Master Collection

Konami’nin en iddialı yapımlarından birisi olan Metal Gear serisi, 2023 yılında Metal Gear Solid: Master Collection adıyla yeniden piyasaya sürüldü. Gizemli oyunlar listesinde yer almayı başaran taktik ve casusluk oyununda başarıya ulaşılması adına çok dikkatli olunması gerekiyor.

Metal Gear Solid 5

Metal Gear serisinin bir diğer oyunu ise Metal Gear Solid 5. Yine Konami’nin piyasaya sürdüğü bu oyun, önceki oyuna göre daha eski. 2015’te tanıtımı yapılan ve farklı platformlarda destekleri bulunan Metal Gear Solid 5, Big Boss’un hikayesinin noktalandığı bölüm.

Deus Ex Human Revolution

Eidos Montreal imzalı 2013 yapımı Deus Ex Human Revolution, çok beğenildiği için daha sonrasında seri olarak devam etti. Ancak Deus Ex Human Revolution, serinin ilk yapımı olması nedeniyle en çok sevilenlerden birisi oldu. oyunda çok fazla seçenekler arasından ilerlemeye çalışacak oyuncuların her bir adımı doğru düşünmesi gerekiyor.

Alien Isolation

Listenin en son sırasında ise uzay oyunlarını sevenlerin daha çok ilgi göstereceği Alien Isolation yer alıyor. 2014 yılında Sega imzasıyla piyasaya sunulan oyun, hemen hemen tüm platformlarda destekleniyor. Birinci şahıs türüyle oynanışa sahip olan oyunda Ellen Ripley’in kızı Amanda’yı yönetiyorsunuz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir