iPhone çoğu kişi için vazgeçilmez telefonlardan birisi. İşte 2024’te iPhone almanız için 10 neden…

Piyasaya sunulan son iPhone modelleri başta olmak üzere eğer neden iPhone almalıyım diye düşünüyorsanız işte sizi ikna edebilecek 10 neden…

2024’te iPhone Almanız İçin 10 Neden
2024’te iPhone Almanız İçin 10 Neden

iMessage

iPhone kullanıcılarının farklı bir deneyim yaşamasını sağlayan özelliklerden birisi iMessage. Apple’ın kendi ürünlerinde kullanıma sunduğu anlık mesajlaşma servisi, iPhone, iPad, Mac ve hatta Apple Watch kullanıcılarıyla özel bir kullanım alanı yaratıyor. Metinlerin yanı sıra resim, ses ve daha fazlasının desteklenmesi, iMessage özelliğini cazip kılıyor.

2024’te iPhone Almanız İçin 10 Neden
2024’te iPhone Almanız İçin 10 Neden

Airdrop

Apple cihazlara sahip kullanıcılar için iPhone seçilmesinin en önemli nedenlerinden birisi de Airdrop. Kablosuz bir şekilde dosya aktarım hizmeti olarak kullanılan Airdrop, iOS ve Mac cihazları arasında kolayca aktarım yapılmasını sağlıyor. Üstelik uygulamada yapılan değişikliklerle çok daha iyi bir kullanıcı deneyiminin yaşatıldığı Airdrop, sürekli telefon ile diğer cihazlar arasında dosya paylaşımı yapanlar için hayat kurtarıcı gibi.

Apple Watch

Piyasada en çok satan ve en iyi akıllı saatlerden birisi de Apple Watch. Apple Watch kullanıcıları için en iyi telefon seçeneği ise iPhone. Sürekli kalp atış hızı izleme, EKG, kan oksijen ölçümleri, aile planlaması için vücut sıcaklık takibi, uyku takibi ve egzersiz ve fitness takibi özelliklere sahip olan Apple Watch iPhone kullanımını da kolay hale getiriyor.

Daha İyi Üçüncü Taraf Uygulamaları

Hem App Store’da hem de Google Play Store’da çok sayıda uygulama var. Ancak kalite ve destek iOS’ta daha iyi durumda. Mobil uygulamada iyi bir deneyim yaşamak isteyenler için çoğu uzmanın da tercihi iOS olduğu için iPhone kullanıcıları için bir diğer avantaj da bu alanda kendini gösteriyor.

iOS güncellemeleri

Çoğu Android telefonda daha uzun yazılım desteği mevcut. Ancak buna rağmen Apple ürünleri uzun yıllar boyunca kullanılabilir durumda. Bu özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Mevcut iOS 17 güncellemesi, 2018’de piyasaya sürülen iPhone XR’ye kadar desteklenebiliyor. Samsung ve Google gibi pek çok şirket destek sürelerini ve güncellemelerini arttırarak bu alanda rekabet etmeye çalışıyor. Bu da iPhone modellerini ön plana çıkarıyor.

Daha Fazla Güvenlik

Avrupa Birliği’nin düzenlemeleri kapsamında iPhone modelleri çok daha fazla denetim altında. Güvenlik söz konusu olduğunda ise Android telefonlara göre iPhone modelleri çok daha güvenli. iOS, güvenlik tehditlerine ve güvenlik açıklarına karşı tamamen savunmasız olmasa da kapalı ekosistem nedeniyle iOS’ta Android’e göre daha az saldırı ve sorun yaşanıyor.

Apple TV, Apple Music ve Daha Fazlası

Apple, kendi ekosistemine sahip olması nedeniyle iPhone kullanıcıları için Apple TV, Apple Music gibi pek çok özel servis sunuyor. Özel paketler ile daha uygun fiyatlara satın alınabilen premium üyelikler gibi avantajlar sunan Apple, bu nedenle iPhone modellerini diğer telefonlara göre cazip kılıyor.

2024’te iPhone Almanız İçin 10 Neden
2024’te iPhone Almanız İçin 10 Neden

iCloud

iPhone kullanıcıları için olmazsa olmaz uygulamalardan birisi de iCloud. Apple’ın diğer servisleriyle entegre çalışan bu bulut sistemi, yedekleme ve depolama konusunda kullanıcılara kolaylık tanıyor. Veri yedekleme, geri yüklemek ya da yeni telefona geçişlerde iCloud ile kısa sürede işlemler tamamlanabiliyor.

Özel iPhone Aksesuarları

Yaygın kullanımı nedeniyle küçük bir yerdeki mağazada dahi iPhone için aksesuarlar bulmak kolay. Online seçeneklerde ise pek çok farklı seçenek kullanıcıları bekliyor. Bu zenginlik ise kılıf, kapak ya da benzer aksesuarlara erişimi kolaylaştırıyor.

Apple Müşteri Hizmetleri

Cihazlarda yaşanılan sorunlarda markaların sunduğu müşteri hizmetleri önem kazanıyor. Bu nedenle ürün satın almadan önce müşteri hizmetlerinde nasıl bir deneyimin sunulduğuna dikkat edilmeli. Apple ise bu konuda dünya genelinde övgü almayı başarmış bir model. Her iPhone’un bir yıllık donanım onarım garantisi ve 90 günlük ücretsiz teknik desteği var. Üstelik AppleCare gibi özel paketler ile telefonlarınızda yaşadığınız sorunlarda daha uygun fiyatlar ile destek alabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir