Yavaş yavaş 2023’e veda ederken oyun severlerin şimdiden 2024 yılında piyasaya çıkması beklenen oyunların heyecanına kapılmış durumda. Peki gelelim 2024’te hangi oyunlar çıkacak? İşte 2024 yılında oyuncular tarafından en çok beklenen oyunları ve piyasaya çıkış tarihleri!

1-   Tekken 8

Tekken 8
Tekken 8

Yapımı çoktan tamamlanmış ve yayınlanan demosuyla serinin meraklılarını nelerin beklediğini gösteren yılların eskitemediği Tekken serisinin son oyunu olan Tekken 8, gelişmiş görselliği ve akıllara kazınan oynanışıyla tüm Tekken fanatiklerinin listelerine eklemesi gereken bir yapım. Kazama ailesinin hikayesine odaklanan oyunda tanıdık birçok ismin yanında arenalarda yeni karakterler de yer alıyor. Oyunun mağazalara geliş tarihine gelecek olursak; 26 Ocak 2024’te konsol sistemleri ve PC için satın alınabilir durumda olacaktır.

2-   Final Fantasy VII Rebirth

 Final Fantasy VII Rebirth
Final Fantasy VII Rebirth

Efsanevi JRPG Final Fantasy VII, piyasaya ilk Playstation’da çıktığında oyuncular tarafından çok büyük ilgi görmüştü. Oyunun hayranları seneler geçse de oyuna aynı biçimde ilgi göstermeye devam etti. Geçtiğimiz yıllarda oyunun yapımcı firması Square Enix fenomen oyunu baştan aşağı düzenleyerek PS4 ve PS5 için Final Fantasy VII Remake adıyla piyasaya sürdü. Bunun yanı sıra devam oyununun geleceğini de açıkladı. Final Fantasy VII Rebirth bir önceki oyuna göre çok daha fazla özgürlük sunacak. Oyuncular tarafından sabırsızlıkla beklenen Final Fantasy VII Rebirth 29 Şubat 2024’te PS5 için piyasaya sürülmeyi hazırda bekliyor. Eğer sizde Final Fantasy serisine ilgisini canlı tutanlardansanız Remake’i oynamayı   unutmayın!

3-   Star Wars Outlaws

 Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws

Büyük oyun serileriyle oyuncuların kalbinde yer edinmiş Ubisoft’un devasa dünyalar yaratma konusundaki becerisini bildiğimiz için oyuncular Star Wars Outlaws adına büyük bir beklenti içerisine girdi. Yıllardır beklenen istediğimiz yere gidip istediğimiz maceraya katılabileceğimiz bir Star Wars oyunundan daha çekici ne olabilir ki? The Division’da kullanılan oyun motoruyla hazırlanan oyunun bol bol detaya ve pek çok etkileşime geçilebilir öğeye ev sahipliği yapacağını biliyoruz. Ancak umuyoruz ki oynanış ve hikayeler de aynı düzeyde oyuncuları tatmin etsin… Oyunun çıkış tarihi konusunda net bir açıklama yapmayan Ubisoft, “2024” şeklinde bir ön bildirimde bulunmuş durumda. Umalım da heyecanla beklenen oyun diğer seriler gibi yarıda kalmasın…

Liste bu şekildeydi. Sizi en çok heyecanlandıran oyunu yorumlar kısmında belirtebilir, düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. En güncel oyun haberleri için takipte kalın!

4-   Suicide Squad: Kill the Justice League:

Suicide Squad: Kill the Justice League:
Suicide Squad: Kill the Justice League:

En popüler oyun serilerinden olan Batman Arkham serisinin arkasındaki isim, Rocksteady Studios tarafından hazırlanan Suicide Squad: Kill the Justice League, Arkham serisine göre çok daha farklı seçenekler, renkli bir görsellik ve daha yoğun bir aksiyon vadediyor. DC’nin popüler kötüsü Harley Quinn ve ekibinin kocaman bir şehirde, kendi şeytani versiyonlarına karşı mücadele edecekleri oyun PC, Xbox Series X|S ve PS5 gibi farklı platformlarda 2 Şubat 2024 tarihinden itibaren piyasada olacak.

5-   S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Spesifik bir oyuncu kitlesine sahip olan S.T.A.L.K.E.R., sonunda ikinci oyunuyla severlerin karşısına çıkacak. Ancak belirtmekte fayda var ki oyun aslında uzun bir süredir geliştirme sürecinde gözüküyordu. Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte ortaya çıkan gerilimle beraber iyice zora giren oyunun yapım süreci, 2024 yılının ilk çeyreğinde oyunun çıkmasıyla birlikte hasret sonlanacak gibi duruyor. Karanlık, depresif ama bir o kadar da sürükleyici bir macera için sabırsızlanıyorsanız, gözünüz bu oyunda olsun…

6-   Senua’s Saga: Hellblade II

Senua’s Saga: Hellblade II
Senua’s Saga: Hellblade II

Şu anlık sadece Xbox Series ve PC adına hazırlanan ve sahip olduğu atmosferiyle büyük bir yankı uyandıran Senua’s Saga: Hellblade II; görselliğiyle ve konusuyla dikkat çekiyor. İlk oyunu sevenler için bu sefer gelecek devam oyunu pek çok yenilik ve büyük bir ilerleme ile gelecek gibi duruyor. Saf aksiyon ile bulmacaları harika bir biçimde harmanlayan oyun, şimdiden 2024’ün en iyi oyunlarından biri olmaya aday gibi duruyor. Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki Senua’nın bu yeni macerasının çıkış tarihi ise henüz belli değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir