Iphone’ların inanılmaz satış performansıyla akıllı telefon segmentinde 2023 yılının lideri Apple oldu.

IDC’nin paylaştığı verilere göre Apple, 2023 yılının son üç ayında 80 milyonun üzerinde iPhone sevkiyatı yaptı. Apple bu performansıyla akıllı telefon segmentinin liderliğini eline aldı. Akıllı telefon pazarını ikinci ismi ise 53 milyon sevkiyat yapan Samsung, listenin üçüncü isim ise 40 milyon sevkiyat gerçekleştiren Xiaomi oldu.

2023'te Apple, Akıllı Telefon Segmentinde Lider Marka Oldu

2023 yılının toplam sevkiyat sayılarında da liderliğini korumaya devam eden Apple, 234 milyonu aşan sevkiyat gerçekleştirdi. Teknoloji şirketi 2022 yılında da 226 milyondan fazla iPhone sevkiyatı gerçekleştirmişti. Apple 2023’te pazar payını %18’den %20,1’e yükseltti.

2023 yılının akıllı telefon pazarındaki ikinci ismi de 226 milyonun üzerinde sevkiyat gerçekleştiren Samsung, listenin üçüncü ismi ise 145 milyondan fazla sevkiyat yapan Xiaomi oldu. Samsung 2022 yılında 262 milyon, Xiomi ise 153 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmişti.

2023'te Apple, Akıllı Telefon Segmentinde Lider Marka Oldu

Apple, Samsung’un pazar payını kendi pazar payına dahil etti

Apple’ın 2022 yılına oranla 2023 yılında Samsung’dan pazar payı aldığı görülüyor. Apple, iPhone satışlarında artış göstererek ilerlemeye devam ediyor.

Apple, Türkiye içerisinde de yüksek satışlar yapmaya devam ediyor. Apple CEO’su Tim Cook yaptığı bir açıklamada, “Hindistan’da tüm zamanların gelir rekorunun yanı sıra, Brezilya, Kanada, Fransa, Endonezya, Meksika, Filipinler, Suudi Arabistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam ve daha birçok ülkede Eylül çeyreği rekorlarına ulaştık.” sözlerine yer vermişti.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir