Bu yıl altıncısı düzenlenen Deloitte Technology Fast50 ödülleri kapsamında Türkiye’nin 2023 yılında en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi belirlendi.Navlungo, %15578 oran ile en hızlı büyüyen şirket oldu!

Şirketlerin son üç yıldaki net satış gelirlerindeki büyüme oranlarına dayanarak hazırlanan listenin bu yılki birincisi, son bir yılda %15578 büyüme gösteren Navlungo iken İkinci sırayı %7364 büyüme gösteren Missafir aldı. Easycep ise %4353 büyüme oranıyla üçüncü sırada yerini aldı.

Etkinlikte, 100 milyon euro ve üstü ciroya sahip şirketler arasından seçilen dört şirkete ise Big Stars adlı ödül verildi. Bu dört şirket, Aselsan, İnnova Bilişim Çözümleri, Karel ve Smart Güneş Teknolojileri oldu.

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2023’te listedeki ilk 10 şirket:

Deloitte Türkiye ortağı ve TMT sektör lideri Metin Aslantaş, törende yaptığı konuşmada, pandemiden bu yana ilk kez Fast 50 ödül törenini dolu dolu gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek Türk teknoloji sektöründeki şirketlerin büyüme oranlarını her sene artırarak rekor kırdıklarını belirtti. 

2023 verilerine göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi belli oldu!
2023 verilerine göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi belli oldu!

Ödül töreninde konuşan Deloitte Türkiye ortağı ve TMT sektörünün lideri Metin Aslantaş, Türk teknoloji sektöründeki şirketlerin her geçen yıl büyüme oranlarını artırarak rekorlar kırdıklarını belirterek, bu sene ilk 10!a giren şirketlerin her birinin yüzde binin üzerinde büyüdüğünü belirtti.

Aslantaş, “Bu yıl özellikle dikkat çekici bir konu da listedeki firmaların çalışma alanlarının çeşitlenerek yazılım, donanım ve fintech alanında faaliyet göstermeleri. Türk teknoloji firmalarının rekor kıran bu büyümelerinin ardında sadece Türkiye’ye yönelik ürün ve çözüm geliştirmelerinin yanında küresel olarak pek çok konu hakkında da çalışmaları yatıyor. Pandemiden bu yana tüm dünya oldukça çalkantılı bir dönemin içinde. Ancak bu dönemde rekabette farklılaşan ve hızlı çözümler bulan şirketler öne çıkıyor. Her yıl farklı firmaların listeye girmesi de bizi memnun eden bir diğer konu. Bu da Türkiye’deki teknoloji firmalarının, her yıl odaklandıkları alanlarda, rekabetten ayrışan çözüm ve uygulamalarla yer aldıklarını ve firmaların ihtiyaçlarına göre terzi işi çalışmalarla ihtiyaçları karşıladıklarını gösteriyor” sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir