Katlanabilir telefonlar yaygın olarak kullanılmaya başlandı. En iyi katlanabilir telefonları ve özelliklerini sizler için listeledik.

Devasa katlanabilir ekranlı Asus Zenbook 17 Fold tanıtıldı

Teknoloji dünyasının yakından takip ettiği katlanabilir telefonlar, kullanıcılarına özel bir şıklığın yanı sıra kullanım kolaylığı da kazandırıyor. Aralarında Samsung, Oppo, Motorola gibi markaların bulunduğu bölgedeki en iyi katlanabilir telefonların listesini sizler için derledik.

Katlanabilir telefon nedir?

Katlanabilir telefon teknolojisi, ekran teknolojisinin gelişmesiyle ilk olarak 2013 yılında ortaya çıktı. Samsung tarafından alınan esnek OLED ekran teknolojisi patenti, bugün piyasadaki çoğu katlanabilir telefon için başlangıç ​​noktası haline geldi. Kyocera’nın 2011 yılında piyasaya sürdüğü katlanabilir dokunmatik telefon bu alandaki ilk örneklerden biriydi. Bundan sonra Samsung, uzun bir süre katlanabilir ekran teknolojisi geliştirmeye devam etti ve Samsung, 2019 yılında ilk ticari başarısını yakalayan Galaxy Fold serisini resmi olarak piyasaya sürdü. Kısa süre sonra diğer telefon markaları da katlanabilir telefon trendini takip ederek kendi modellerini piyasaya sürdü. Şu anda piyasada LG, Oppo, Samsung, Motorola ve TCL katlanabilir telefonlar gibi tanınmış markalar var.

İşte 2022’nin en iyi katlanabilir telefonları

Samsung Galaxy Z Fold 3

Galaxy Z Fold serisinin üçüncü nesli olan telefon, katlanır yapısı sayesinde genellikle çoğu kullanıcı tarafından tercih ediliyor. 120 Hz yenileme hızına sahip 6.23 inçlik katlanabilir ekran, hem günlük hem de iş amaçlı kullanım için mükemmeldir. Galaxy Z Fold 3 neredeyse bir tablet gibi çalışıyor. 5.04 genişliğinde açıldığında Samsung’un katlanabilir telefon serisinin geleceğe daha dayanıklı üyelerinden biri olan Z Fold 3, daha büyük ekran arayanlar için en iyi seçeneklerden biri. Bu telefonun en büyük dezavantajı, katlandığında artan kalınlığıdır.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Benzersiz tasarımıyla Samsung’un katlanabilir telefonları arasında öne çıkan Galaxy Z Flip 3, başka hiçbir modelde olmadığı gibi içe doğru kıvrılıyor. Galaxy Z Flip 5G’nin yerini alan cihaz, önceki modellere göre oldukça dayanıklı bir ekrana sahip. Ayrıca Snapdragon 888 işlemci sayesinde performans etkilenmedi. Katlanabilir ekran teknolojisindeki en son noktalardan birine sahip olan Galaxy Z Flip 3’ün ekranı, telefon tam olarak katlanmasa bile kullanılabiliyor.

Oppo Find N

Oppo Find N, birçok özellik açısından kullanıcılar tarafından Galaxy Z serisinden daha iyi bir telefon olarak görülüyor. Galaxy Z Fold 3’ten 7.1 inç daha büyük ekrana sahip olan Oppo Find N, Qualcomm Snapdragon 888 işlemci kullanıyor. %87,3 ekran gövde oranına sahip olan telefon, katlandığında neredeyse görünmez durumda. 512 GB depolama alanına sahip bu 256 GB telefon şu anda yalnızca Çin’de mevcuttur.

Honor Magic V

2272×1984 çözünürlüğü sayesinde yüksek görüntü kalitesi sağlayan Honor Magic V katlanabilir telefon, rakiplerine göre daha uygun fiyatıyla öne çıkıyor. 7.9 inçlik OLED ekran açıldığında 16 x 14 cm boyutlarına ulaşabiliyor. Samsung Galaxy Z Fold 3’ten daha büyük bir en-boy oranına sahip olan Honor Magic V, şu anda Türkiye’de satılmıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir