Popüler kültürün önemli bir öğesi hale gelen kripto para dünyasında 2021 yılı dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Yükselişe geçmesi, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para dünyasının lokomotiflerin en yüksek seviyelere ulaşması, sektörün 2022’de daha fazla güçleneceğinin de sinyallerini verdi. İşte 2022’de takip edilmesi gereken 5 kripto trendi.

Oyunlar

NFT tabanlı olarak geliştirilmeye başlayan başlanan oyunlar, kısa süre içerisinde popülerlik kazandı. Yakalanan bu popülerlik ise çok daha fazla seçeneğin piyasada yer almasını sağladı. Axie Infinity gibi oynayarak NFT kazanılan oyunlar, kriptoyu ana akım haline getiriyor. Trend 2022’de büyüyecek ve Flow ve Immutable X gibi oyun odaklı platformlar büyük bir rekabet içerisine girecek. 

Solana ve Polkadot 

ETH’deki yüksek ücretler, projelerde alternatiflerin ortaya çıkmasını zorunlu kıldığı gibi bu alanda Solana ve Polkadot, kısa süre içerisinde ciddi bir yükseliş yaşadı. 2022 yılında altcoinlerin daha da yükselmesi bekleniyor.

Bitcoin’in hükümdarlığı sürecek

2021 yılında %150’ye varan artış ile sektörün önemli bir lokomotifi olarak yer alan Bitcoin, gözden düşmediği gibi hakimiyetini de sürdürüyor. 2021 yılında %41’lik düşüş yaşamış olsa da 2022 yılında Bitcoin’in büyük bir ağırlığının olması bekleniyor.

Bitcoin’e sahip olan kişiler arasında Tim Cook, Jack Dorsey, Elon Musk, Stan Druckenmiller ve Paul Tudor Jones gibi isimler yer alıyor. Eylül ayında El Salvador, Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak resmen kabul etti. Bu bakımdan altcoinlerde rekabet kızışsa da Bitcoin’in gücü 2022’de devam edecek.

Token seçenekleri

Kripto endüstrisi, yatırımcıların dikkatini çeken sürekli gelişen ve heyecan veren token dağıtım modelini ortaya çıkardı. Borsalarda listelenmeden önce elde edilen yüksek sayıdaki tokenler, listeleme ile birlikte ciddi bir getiri sağladığı gibi 2022 yılında çok daha fazla token projesinin geliştirilmesi bekleniyor. Token için yaşanacak değişimler, kripto paranın daha fazla gündemde kalmasını ve desteklenmesini de sağlayacak.

Merkezi olmayan yazılım 

2021 yılında büyük bir patlama yaşayan merkezi olmayan yazılım seçenekleri, 2022’de çok daha güçlü bir seviyeye ulaşacak. Bu yenilikçi yapı, 2022’de sunacağı esneklik ile birlikte daha fazla ön planda olacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir