Son dönemlerde blockchain ve NFT odaklı olarak geliştirilen oyunlarda yüksek kazanç imkanı sunulması, bu alana olan ilgiyi arttırdı. 2021 yılında pek çok girişimin ortaya çıktığı sektörde, 2022 yılı itibariyle Play To Earn (Oyna-Kazan) alanında önemli adımlar atıldı. Oyun oynamanın yanı sıra yüksek gelir elde etme potansiyeli olan oyunlar, şu anda tüm dünyada ilgi görüyor.

İşte 2022’de oynanabilecek 7 oyna-kazan oyunu

Sandbox

Son zamanların en popüler oyunlarından birisi haline gelen Sandbox, kendine has bir dünyaya sahip olan özel bir metaverse oyunu. Roblox ve Minecraft ile benzerlik taşıyan oyunda; arsaların alınması, binaların inşa edilmesi ve sanal eşyalara sahip olunması gibi çeşitli etkinlikler var. Ciddi bir hareketliliğin olduğu oyunda, gerçek hayattaki gibi ticaret yapılması da söz konusu. Oyunun temel odak noktası ise NFT. SAND olarak bilinen para birimi üzerine kurgulanan oyun, oyundaki başarıyla orantılı olarak kazanç imkanı sunuyor. Alfa testi 2021 yılının Kasım – Aralık ayı itibariyle tamamlanan oyun, 2022’de de önemli bir çıkış yakalamış durumda.

Axie Infinity

Play-To-Earn dünyasında veya temel NFT oyunları arasında en popülerden birisi olan Axie Infinity, 2021’e damga vurmuştu. 2022’de de popülerliğini koruyan oyun, en az üç Axis’in satın alınmasıyla dahil olunabilen bir yapıya sahip. Oyuncular oyunda diğer oyunculara ya da canavarlara karşı satın aldıkları Axislerle savaşan oyunlar, oyun içi öğeler ile kazanç elde edebiliyor. Oyun içi yapılan etkinliklere bağlı olarak SLP olarak adlandırılan para kazanan oyuncular, daha güçlü takımlar yaratabilmek adına bu kazançlarını kullanabiliyor.

Mobox Gaming Platform

Mobox olarak büyük bir çıkış içerisinde olan oyunda, NFT ticareti gibi pek çok farklı ticaret seçeneği bulunuyor. NFT’nin dışında DeFi’nin de desteklendiği oyun üstelik ücretsiz olması sayesinde de diğer oyunlara göre fark yaratıyor. Diğer oyunlarda başlangıç aşamasında yatırım yapılması gerekmesi, pek çok oyuncu için tedirginlik yaratıyor. Ancak Mobox Gaming Platform için böyle bir durum söz konusu değil. MoMo olarak adlandırılan NFT kutularının açıldığı oyunda, 600 bin dolara varan değerli eşyalar kazanabiliyor. Üstelik kilitlerin açılması için gerekli olan MBOX jetonlarının düşük fiyatlarla satılması, yatırım noktasında da oyuncular için işleri kolaylaştırıyor

star

Star Atlas

3D türündeki oyun, Solana blok zinciri üzerine inşa edilmiş. Uzay temalı oyun, 2620 yılında geçiyor. Unreal Engine 5’in kullanıldığı oyun, hem altyapısı hem de grafikleriyle dikkat çekici. Oyunda şehirlerin inşa edilmesi, eşya değişimi ve buna bağlı olarak para kazanılmasıyla ilerleme sağlanabiliyor. Oyunda kullanılan para birimi ATLAS.

decent

Decentraland

Decentraland ise tercih edilebilecek bir diğer popüler seçenek. Ethereum blok zinciri ile desteklenen sanal gerçeklik platformunda ticaret ön planda. 2017 yılından beri geliştirilen oyun, arazi satın alınması, yeni değerler yaratılması, ticaret ve oyun içi öğeler ile farklı seçenekler sunuyor.

townstar

Gala Game: Town Star

Son dönemlerde ön plana çıkan Gala Game: Town Star ise tercih edilebilecek bir diğer oyun. Oyun içi öğeler ile zengin bir ticaret hacmine ulaşan oyunda, takas ve turnuva gibi farklı seçenekler var. Altı farklı dünyanın yer aldığı oyunda 100’ü aşkın seviye ve 20 farklı karakter var. Oyunda oyuncular kendi avatarlarını oluşturabilir, kıyafetler, aksesuarlar, saç stilleriyle özelleştirebilir. Ayrıca mağazadan bir avatar satın alınması ve çekilişlerle özel eşyalar kazanabilmesi de mümkün. Mobil cihazlarda da desteklenen oyuna ücretsiz olarak dahil olunabilir.

Alien World

Listenin son sırasında ise Alien World yer alıyor. Oyuncuların diğer oyuncularla jeton alışverişi yapabileceği Alien World, ERC-721 jetonları üzerine inşa edilmiş Ethereum tabanlı bir oyun. 2018’de piyasaya sürülmesine rağmen son yıllarda daha fazla dikkat çeken oyunda temel amaç oyuncuların farklı gezegenler keşfetmesi ve oyun içi öğeler kazanması. Binance gibi borsalar üzerinden satın alınacak jetonlar ile oyuna yatırım yapabilecek oyunlar, tam tersi işlemle de paraların çekebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir