Uluslararası oyun firmalarının Türkiye’deki operasyonlarını sürdüren ve oyun mağazası olarak görev alan Oyunfor 2022’de çıkması merakla beklenen 10 oyun için yeni bir derleme yaptı.

2021 yılı itibariyle yapılan tanıtımlar ile 2022’de çıkış yapacak olan oyunlar için oyunculardaki beklentiler yükseltilmişti. Yıl boyunca yüzlerce oyun piyasaya sunulacak olsa da bu oyunlar arasında 10 oyun dikkat çekiyor.

God of War: Ragnarök

Mitolojik bir hikayeye sahip olan God of War: Ragnarök, Norveç’in tarihi yıllarında yaşanan hikayeyi anlatacak. 2020 yılında “En çok istenen oyun” gibi farklı ödüller alan oyun, PlayStation 4 desteği ile birlikte piyasaya sürülecek.

Dying Light 2 Stay Human

2015 yılı itibari ile ev açık dünya türüne sahip birinci şahıs, hayatta kalma oyunu olarak duyurulan Dying Light serisinin bir sonraki versiyonu Dying Light 2 Stay Human 14 Şubat tarihi itibari ile satışa çıkacak. Oyun için ön sipariş dönemi de başladı.

Avatar: Frontiers of Pandora

Bir döneme damga vuran Avatar filminden esinlenerek hazırlanan Avatar: Frontiers of Pandora oyunu; Microsoft Windows, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Amazon Luna ve Google Stadia gibi farklı platformlarda desteklenecek ve 2022 yılı itibariyle oyuncular ile buluşacak.

Elden Ring

Piyasaya çıkış tarihi açıklanmasına rağmen tekrar tekrar erteleme kararı alan alınan Elden Ring için tüm çalışmalar tamamlandı. Bu bakımdan 2022 yılında piyasaya sunulacağı kesinlik kazanan oyun, üstelik PlayStation V, Xbox oyun konsollarında da desteklenecek. Oyunun çıkış tarihi ise 25 Şubat.

Diablo Immortal

Diablo’nun bir sonraki mobil versiyonu olacak Diablo Immortal 2022 yılında mobil sürümlerde ücretsiz bir şekilde yer alacak. Serinin önceki oyunlarındaki hikayenin devamı niteliğinde olacak yeni versiyon, milyonlarca oyuncuya ulaşabilecek kapasitede.

The Lord of the Rings: Gollum

The Lord of the Rings serisinin yeni versiyonu olacak The Lord of the Rings: Gollum oyununda filmdeki hikaye ile benzer bir senaryo kurgulanıyor. Türkçe altyazı desteğine sahip olacak oyun 2022’de piyasada yer alacak ve konsollarda desteklenecek. 

https://www.youtube.com/watch?v=SYvWfDxhm_s

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Vampir oyunlarını sevenlerin heyecanla bekledi Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, fantastik bir hikayeye ve oyun deneyimine sahip. 2022 yılında piyasaya sunulacak oyun tüm konsollarda ve bilgisayarlarda oynanabilecek. 

Horizon Forbidden West

Sony tarafından geliştirilen aksiyon rol yapma oyununda çıkış tarihi 18 Şubat olarak açıklandı. 2017 yılında piyasaya sunulan son Horizon oyununun bir sonraki yeni versiyonu olacak Horizon Forbidden West, PlayStation 4 ve PlayStation 5’te oynanabilecek.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Yeni nesil oyun konsolları için geliştirilen oyun, bir önceki versiyonunun yenilenen hali. Hikayede yeni bir değişiklik yapılması beklemezken devam niteliğinde olacak S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl 28 Nisan 2022 tarihi itibari ile sunulacak. 

Starfield 

Bethesda Game Studios tarafından geliştiriliyor olması nedeniyle büyük beklentilerin yaratıldığı Starfield, 11 Kasım itibari ile piyasaya sunulacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir