Ortak sahip Geely tarafından sunulan platform sayesinde, ilk EV Smart SUV bu yıl piyasaya sürülecek. Premium Smart markası olma yolundaki ilk adım hazır.

Smart, yeni ortağı Geely ile radikal bir üretim stratejisine girişti ve bu yıl Münih Otomobil Fuarı’nda resmi olarak tanıtılacak olan Concept #1’in üretim versiyonunu sunacak. Yeni elektrikli akıllı araba bu yıl piyasaya çıkacak.

Model 2022 Smart elektrikli araç özellikleri

Resmi test görüntülerinde üretim aşamasına yaklaşan araç geçen yılki konsepte göre daha ince, daha estetik ve tasarıma sahip. Smart’ın “tamamen elektrikli premium otomotiv teknolojisi markası” olarak yeniden canlanmasının bir parçası olarak planlanan bir model ve markanın sırasıyla “trendlerin yaratıcısı” olarak tarihi imajını yeniden yakalama arzusuyla örtüşüyor.

Test programı, 1 numaranın 0.29 Cd’lik bir sürtünme katsayısına sahip olduğunu gösterdi ve bu da Smart’ı kendi segmentinde “en iyi performans gösteren” yapıyor. Gizli kapı kolları, aktif bir panjur ve güçlü kavisli kenarlar, hava direncini en aza indirmeye yardımcı olarak verimliliği artıracaktır. Smart, -40 derecelik sıcaklıklarda bile “pil yönetim sisteminin optimum pil çalışma koşullarını koruduğunu” iddia etti.

Araç ekstrem koşullardan etkilenmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Smart’ın ilk elektrikli aracı, birinci sınıf amaca ve ileri teknolojiye vurgu yapan kompakt bir elektrikli crossover şeklini alıyor. Boyutu 4.290 mm uzunluğunda, 1.910 mm genişliğinde ve 1.698 mm yüksekliğindedir ve ana şirketin Mercedes-Benz EQA elektrikli crossover’ına çok yakındır.

Araba, her iki uçta kısa çıkıntılar, panoramik bir sunroof, çerçevesiz kapılar ve gövdenin altındaki “güçlülüğünü” vurgulayan siyah unsurlarla ayırt edilir. Arka katlanır kapılar, kulp yerine dokunmaya duyarlı ışık panelleri ile açılır; Bu paneller, her iki uçta bulunan farklı LED kümeleri ve benzersiz bir iç aydınlatma sistemi ile birlikte konseptin “olağanüstü ışık gösterisine” katkıda bulunuyor.

Smart, tekerleklerin otomobilin köşelerine itildiğini ve 2750 mm’lik dingil mesafesinin “son derece geniş” bir iç mekana izin vererek beşinci bir koltuğa yer açtığını söylüyor. Teknik detaylar şimdilik gizli tutulacak ancak geleceğin akıllı modelleri, Geely’nin “en üst düzeyde dinamik taktikler ve pasif güvenlik” vaat eden EV platformuna ev sahipliği yapacak.

Hızlı şarj, daha uzun pil ömrü ve canlı yazılım güncellemeleri desteği de yeni ürün grubuna dahil edilecek. Otomobilin fiyat aralığı ve çıkış tarihi henüz belli değil. Peki, bunun hakkında ne düşünüyorsun? Aşağıdaki yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı lütfen ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir