Teknoloji dünyasına yönelik hazırlanan bir rapor ile 2022 yılının ilk çeyreğindeki akıllı telefon pazarındaki gidişat belli oldu. Pazar lideri ve takipçisi için sürpriz olmadı diyebiliriz. BanklessTimes tarafından yapılan bir araştırma neticesinde, 2022’nin ilk üç ayı toplamında yapılan akıllı telefon satışlarında Pazar lideri yüzde 23.4 Pazar payı ile Samsung oluyor. İkinci sırada ise yüzde 18 ile teknoloji markası Apple’ı görüyoruz. Hemen ardında üçüncü sırada ise yüzde 12.7 ile Çinli marka Xiaomi’yi görüyoruz. Dördüncü sırada yüzde 8.7 ile OPPO ve beşinci sırada ise yüzde 8.1 ile BBK üzerinden Vivo markası oluyor. ABD tarafından uygulanan ambargo sebebiyle ise Huawei, diğer kısım olan yüzde 29.1’lik bölümde yer aldı.

2022 ilk çeyrek Pazar lideri değişmedi

37

Yapılan açıklamalar kapsamında ilk çeyrek galibi Samsung olurken, 2022’nin ilk üç ayında küresel olarak ise 73 milyon adet akıllı telefon satışı olduğu belirtiliyor. Aynı dönem için Apple’ın 56 milyon iPhone satışı gerçekleştirdiğini belirtelim. Geçtiğimiz ay da nisan ayında en çok satan akıllı telefon modelleri de açıklanmıştı. Counterpoint Research araştırma şirketinin verilerine göre ise nisan ayında global pazarda en çok satan akıllı telefon modeli iPhone 13 olmuştu. İkinci sırada iPhone 13 Pro Max olurken, üçüncü sırada ise iPhone 13 Pro ve dördüncü sırada ise iPhone 12 yer alıyor.

Listenin devamına bakacak olursak ise Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy A13, iPhone SE 2022, Samsung Galaxy A03, Samsung Galaxy A53 5G ve Redmi Note 11 akıllı telefon modelleri sıralanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir